Recomandări de weekend: 3 restaurante în București

aqua-6

Vă este poftă de o prăjitură delicioasă, de o porție de paste ca în Italia sau de un brunch sofisticat? Ați vrea să încercați specialități de vânat sau o tartă de lămâie preparată după o rețetă autentic franțuzească? Iată 3 recomandări de restaurante perfecte pentru a petrece un weekend culinar minunat. 3 afaceri care funcționează de ani buni, cu preparate excelente și clienți mulțumiți.

Aqua

aqua-2

aqua-5

Concept Aqua: Un singur loc, mai multe experienţe. O incursiune romantică şi decadentă în aromele, culorile şi texturile bucătăriei mediteraneene, infuzată cu elemente asiatice. Indiferent dacă îţi doreşti un prânz relaxat între prieteni sau o seară glamour, o întâlnire de afaceri sau un brunch prelungit.

Istoric: Din pasiune pentru design, Aqua a trecut printr-o serie de transformări în cei şapte ani de când este deschis. Există un Cigar Lounge la intrare, un Dining Room extrem de spaţios, cu un mix de elemente de design inspirate de art deco şi măslini naturali, iar de-a lungul bucătăriei deschise se află Sushi Bar-ul, de unde îi poţi vedea pe chefi în acţiune în timp ce iei masa.

Meniu de toamnă: Noutăţile sezonului de toamnă-iarnă includ consommé de vită cu noisette de baby morcov, prepeliţă umplută cu fructe confiate şi coaste de vită într-o prezentare îndrăzneaţă.

Preparate hit: Zilnic chef Marian Lupu creează un preparat special pornind de la legume şi fructe proaspete de sezon, pește de captură sau vânat, ingrediente şi condimente neaşteptate, iar curiozitatea, dorinţa tot mai accentuată de a experimenta, îi împing pe clienţii noştrii să aleagă acest dish semnătură. Dacă în perioada verii clienţii se îndreaptă mai mult spre preparate uşoare, peştele şi salatele fiind cele mai solicitate, în sezonul rece cele pe bază de carne sunt preferate.

Ce avem la desert: Meniul de desert a fost gândit să contureze prin formă şi gust o dulce magie cu care se încheie o experienţă gastronomică reuşită. Orice desert veți alege, nu veți regreta.

Il Calcio

1

3

Concept Il Calcio: Este probabil unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de restaurante din București (și în țară, chiar). Meniu italian savuros, clienți celebri, o atmosferă specifică unei tratorii italiane, cu ingrediente proaspete, condimente direct aduse din Italia, deserturi delicioase și vinuri din însorita peninsulă.

Istoric: În cei 17 ani de activitate restaurantul Trattoria Il Calcio a ajuns să numere 10 locaţii, bazându-se pe o echipa unită, formată încă de la început, ce a ajutat la continuă dezvoltare a acestuia.

Meniu de toamnă: Restaurantul găzduieşte o bucătărie ce se adresează tuturor oamenilor, în special iubitorilor de mâncare italienească gustoasă şi de bună calitate, atmosfera fiind una călduroasă şi primitoare!

Preparate hit: Paste, pește, salate, preparate pe bază de carne: clienții au la dispoziție un meniu bogat, de peste 140 de preparate, dintre care își pot alege favoritul. Însă, chiar dacă am introdus și elemente noi în meniu, insalata di pollo şi penele siciliene se păstrează în topul preferinţelor.

Ce avem la desert: Dulciuri specific italiene. În ceea ce priveşte desertul, tiramisu ocupă locul fruntaş în cerințele clienților la finalul unei mese savuroase.

Allegro

ramada-5

d9

Concept Allegro: Situat la parterul Hotelului Ramada Hotel & Suites Bucharest North, restaurantul este perfect pentru întâlniri de afaceri, gustări sau cine romantice. Meniul este internaţional cu savoare mediteraneană. Se adresează celor care doresc să se delecteze cu experienţa unor servicii excelente, deliciul unei bucătării rafinate şi savoarea unui vin nobil. 

Istoric: Restaurantul Allegro a fost deschis în anul 2006, având un meniu cu accent mediteranean, fără a renunţa, însă, la influenţele asiatice.

Meniu de toamnă: Echipa de bucătari profesionişti a restaurantului creează mereu noi experienţe culinare numai bune să vă încălzească în zilele răcoroase care se apropie.

Preparate hit: Clienţii se îndreaptă spre pește proaspăt. Ombrina este un preparat mult apreciat şi recomandat de bucătarul şef.

Ce avem la desert: Tarta de lămâie pregătită în casă, după o reţetă franţuzească autentică.

Așadar, nu sunteți deciși ce să faceți sâmbătă la prânz? Sau unde să vă invitați clienții la masă? Unde să petreceți o seară romantică alături de cel drag? Sau să vă aduceți copiii pentru un meniu de seară ușor și relaxat? Fiecare dintre cele 3 recomandări de restaurante reprezintă locația ideală pentru un prânz cu familia sau o cină sofisticată.

Pentru a sărbători astfel de povești de succes, dar și pentru a continua să promoveze originalitatea fiecărei afaceri independente partenere, METRO a lansat în România o inițiativă dedicată acestora: Ziua Micilor Afaceri. Ziua Micilor Afaceri va avea loc pe data de 11 octombrie 2016 în toate ţările în care METRO este prezent, compania intenţionând a face din această zi un eveniment global anual.

Anul acesta, METRO Cash & Carry sărbătorește 20 ani de la deschiderea oficială a primului magazin din România, fiind primul comerciant care a intrat pe piața locală în octombrie 1996, prin introducerea sistemului de vânzare cash&carry. În cei 20 de ani, METRO Cash & Carry România rămâne fidel politicii sale de susținere a clienților profesioniști și continuă să fie un partener de încredere al micilor antreprenori și al afacerilor independente.

(P)

Categorii Lifestyle