Raw Emotion: Colecția Masha Ma primăvară/vară 2017

fotorcreated1

Galben neon. Cizme thigh high din piele lăcuită. Pantaloni cargo. Trei elemente la întâmplare care mie personal nu îmi sunt pe plac. Numai că nu sunt la întâmplare. Şi nici nu sunt, se pare, elemente care să nu îmi placă sub nicio formă, căci în colecţia Masha Ma le-am regăsit pe toate, şi cu toate acestea, s-a numărat printre show-urile mele favorite de la Paris Fashion Week.

Poate că a contribuit decorul (show-ul s-a desfăşurat într-o clădire nefinisată în interior, cu tavanul încă în construcţie, şi un aspect general raw), sau poate a avut de-a face și fundalul sonor perfect ales: modelele au apărut în ţinute cu aer utilitar şi detalii edgy pe un soundtrack techno răsunând la volum maxim.

masha-ma

Pantalonii cargo, despre care vorbeam mai sus, nu au venit în formă clasică, cu buzunare aplicate pe lateralele gambelor, ci în versiuni fresh, cu buzunare aplicate de-a lungul întregului picior, din talie şi până la gleznă. Cizmele thigh high, de regulă, din cauza factorului sexy deja puternic exploatat prin faptul că atrag atenţia asupra coapselor datorită lungimii, ar putea părea un pic exagerate atâta vreme cât nu sunt menţinute într-o zonă cuminte” prin intermediul materialului din care sunt realizate. În colecţia Masha Ma p/v 2017 au apărut în versiuni din piele lăcuită, cu platforme şi model tye dye, şi s-au numărat totuşi printre highlight-urile show-ului, completând cu doza ideală de senzualitate look-urile cu aer tough.

Accentele de galben neon, venite, parcă, în completarea decorului ce amintea de un şantier, s-au aliniat de asemenea perfect cu linia cromatică simplă a colecţiei: alb, negru, gri, şi infuzii de argintiu.

Printre siluetele cele mai puternice s-au numărat de asemenea jachetele cu umeri exageraţi (un element recurent al colecţiilor pentru sezonul următor, pe care l-am observat la Paris Fashion Week), rochiile cu decupaje ce lasă la vedere mănunchiuri de pene marabu, şi jachetele cu mâneci  accentuate de volane XXL.

Foto: Masha Ma