Ramona Păun, vacanță-maraton în Italia și Croația

Ramona Păun, prezentatoarea Știrilor ProTV din sport, a avut parte de o vacanță-maraton, despre care ne povestește cu lux de amănunte în cele ce urmează.

Vacanța din Croația a fost probabil una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am avut. Concediul a început cu o escală de o zi în Italia, la Veneția. Cât de fermecătoare poate fi Veneția! Te îndrăgostești instant de străzile și canalele acestui oraș de poveste.

A urmat Croația. Aventura mea aici a fost plină cu tot ce iubesc mai mult: mare înconjurată de pădure, orașe cu cele mai frumoase centre vechi pe care le-am vizitat vreodată și rezervații naturale cu peisaje atât de spectaculoase cum îmi imaginam că există doar în pozele modificate în Photoshop.

A fost o vacanță alertă, așa cum sunt mai toate vacanțele mele: am condus sute de km, am mers la pas cu orele, am adormit târziu și m-am trezit zilnic la prima oră a dimineții, ca să nu ratez nimic.

Prima oprire a fost în Dubrovnik, un oraș splendid, cu un centru vechi rupt din povești medievale. Pentru cea mai spectaculoasă priveliște cu Dubrovnikul la apus am urcat cu telecabina pe muntele Srd.

Micuța insula Lokrum, din apropierea Dubrovnikului, e un loc de neratat. Prin pădurea de pini întâlnești la fiecare pas păuni și iepurași prietenoși, care se apropie de tine fără nicio teamă. Are locuri de joacă, grădină botanică și, pe lângă plaje, un lac sărat ideal pentru cei care nu sunt ași la înot.

După trei zile de explorat Dubrovnikul și plajele din jur, am pornit către Split. Ziua mea de naștere a coincis cu cea mai importantă zi din istoria fotbalului croat: finala Mondialului cu Franța. Nu puteam să o petrec mai interesant de atât. A fost o experiență incredibilă să fiu printre miile de croați din port și să mă bucur de cea mai frumoasă sărbatoare a fotbalului pe care am văzut-o vreodată la o înfrângere.

Anul asta am făcut mai puțină plajă și am preferat să explorez orașele și satele lor splendide: Split, Trogir, Zadar, Maslinica. N-am ratat însă faimoasa plajă Zlatni Rat și Laguna Albastră.

Am păstrat ce era mai frumos pentru ultimele zile. Parcurile naturale Krka și Plitvice au fost motivul principal pentru care am ales Croația. Am luat-o progresiv. În prima zi m-am oprit la Krka. În câteva zeci de metri mă oprisem deja pentru sute de poze în decorul superb. Însă, când am ajuns la cea mai mare cascadă din parc, în care oamenii au voie să facă baie, mi s-a tăiat respirația.

 

Când nu credeam că pot vedea ceva mai spectaculos decât Krka, frumusețea naturii din Plitvice m-a copleșit! Am văzut natura în apogeul frumuseții ei, cu cascade și lacuri de un turcoaz ireal.

Cu imaginile astea în minte, nici n-am simțit când au trecut cei peste 350 de kilometri de condus de la Zadar înapoi către aeroportul din Dubrovnik. Croația, I’ll be back!

Categorii Lifestyle