Queen’s Gambit devine cea mai vizionată miniserie din istoria Netflix

queen's gambit netflix

Queen’s Gambit a devenit cea mai vizionată miniserie din istoria Netflix, cu peste 62 de milioane de vizionări într-o lună de la lansare.

Queen’s Gambit, în care e prezentată povestea fictivă a unei jucătoare de șah geniale, Beth Harmon, a bătut recordul canalului de streaming și, în doar 28 de zile de la lansare, devine cea mai urmărită miniserie. Beth Harmon, interpretată magistral de Anya Taylor-Joy, este o orfană care abuzează de medicamente și mai apoi de alcool și care ajunge cea mai bună jucătoare de șah din lume; serialul îi prezintă parcursul fulminant, dar și zbuciumul ei interior, cauzat de abandonul matern prin sinucidere și de lipsa perpetuă de afecțiune.

queen's gambit

Conform datelor anunțate de gigantul Netflix, Queen’s Gambit este pe locul întâi în topul celor mai vizionate miniserii în 63 de țări și în top zece în 92 de țări.

În topul celor mai vizionate producții difuzate de Netflix se mai află When They See Us și Unbelievable, iar cel mai vizionat serial all-time este primul sezon din The Witcher, cu peste 76 de milioane de vizionări în prima lună de la lansare.

Ideea realizării serialului cu Anya Taylor-Joy a apărut în urmă cu trei ani, când producătorul Queen’s Gambit, Scott Frank, care a mai realizat și Godless, l-a abordat pe vicepreședintele Netflix Peter Friedlander și i-a propus adaptarea cinematografică a romanului omonim scris în 1983 de Waler Tevis. Ideea i-a surâs pe loc lui Friedlander, după cum povesteste el însuși, dar nimeni n-a putut prevedea succesul de care s-a bucurat ulterior Queen’s Gambit.

Categorii Lifestyle