Q&A cu regizorul Barry Jenkins, regizorul filmului Moonlight, la American Independent Film Festival

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului Moonlight în regia lui Barry Jenkins.

Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său. Proiecția este programată la Cinemateca Eforie, de la ora 18:15. Primele bilete la American Independent Film Festival disponibile de astăzi în rețeaua Eventim. Programul proiecțiilor poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro.

„Cred că este important ca oamenii să se recunoască pe ei înșiși în film, dar este și mai important să vadă oameni pe care poate nu îi cunosc” spune Barry Jenkins despre Moonlight, o poveste atemporală despre legături umane și descoperirea de sine. Pelicula a câștigat peste 150 de premii și a primit aprecierile unora dintre cele mai importante publicații ca The Hollywood Reporter, care a scris: „Chiar dacă povestea este presărată cu traficanți și dependenți de droguri, mesajul este clar: lumea este mai bogată și mai profundă și mai complexă decât ne imaginăm, și până și personajele ei cele mai tulburate – ca noi – caută dragoste.”

Titlul este distribuit în România de Transilvania Film.

Lista completă a filmelor şi programul proiecţiilor din cadrul festivalului vor fi actualizate pe site-ul www.filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

Prețul unui bilet este 15 RON. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Bratianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall) şi online pe Eventim.ro.

Foto: David Bornfriend

Categorii Lifestyle