Header-March-2019

Pyjama Party: idei de shopping

Cămașă pijama Zara

Trend-ul hainelor de zi inspirate de pijamale nu este ceva nou, însă, luând în considerare amploarea cu care acaparează fotografiile de street-style de la Săptămânile Modei, şi popularitatea câştigată în rândul starurilor, este cazul să stăpâneşti maniera de a-l adopta, fără a părea că tocmai ai coborât din pat.

Probabil cea mai sigură variantă pe care o poţi alege este cea a unei cămăşi PJ-inspired – îţi recomand versiunea din mătase în defavoarea celei din bumbac (care riscă să semene prea mult cu o pijama veritabilă). Deşi poate fi purtată în mod nonşalant şi lipsit de efort în diverse situaţii, de la brunch la cinema, ori la shopping, pentru situaţii în care trebuie transformată în ţinută de seară, iată câteva sugestii.

Alături de o pereche de pantaloni-ţigaretă, o poşetă structurată, o pereche de sandale cu toc şi un accesoriu minimalist (precum un colier choker), cămaşa-pijama poate fi scoasă cu încredere la cină la restaurant. Pentru un plus de senzualitate, poartă pe dedesubt un sutien-triunghi din dantelă, vizibil câţiva milimetri pe dedesubtul cămăşii.

colaj 2 b

Alături de o fustă A-line, accesorii simpatice (precum o poşetă cu breloc ataşat, cercei supradimensionaţi), şi de o pereche de pantofi cu toc gros (pentru a echilibra doza de sex-appeal a ţinutei), poţi purta cămaşa-pijama la o seară de clubbing, ori într-un bar, la happy hour.

colaj 3 b

Deşi riscant, îţi recomand să iei exemplul pariziencelor (gen Caroline de Maigret), şi să încerci un full outfit inspirat de pijamale. Cu încă o doză de îndrăzneală, ignoră regula care spune că trebuie să porţi o astfel de ţinută cu pantofi cu toc, pentru a te situa cât mai departe de imaginea papucilor de casă ce însoţesc de regulă pijamaua, şi asortează o pereche de slippers din piele cu un detaliu ieşit din comun. Completează cu un mantou cu croială dreaptă, de inspiraţie masculină, accesorii minimaliste (şi minimale), şi o poşetă structurată.

colaj 1 b

Foto: Zara

SHOP THE STORY: