Puloverul-vedetă al sezonului și cum îl porți

hepta_2586770

Una dintre piesele mele favorite pentru sezonul rece este puloverul pe gât. Aşa-numitul turtleneck poate fi atât sporty cât şi elegant (în funcţie de material, de croială sau de patternul cromatic ori de imprimeuri), dar un aspect rămâne neschimbat – este mereu plin de şarm.

Poţi să îl porţi în fel de fel de mixuri stilistice – cu fuste, cu pantaloni, peste rochii sau salopete, cu pantofi cu toc sau fără toc, şi tot aşa. Însă despre ce vreau să îţi vorbesc eu aici este cum să scoţi în evidenţă un pulover turtleneck, aducând în prim-plan fix partea care îl defineşte – gâtul.

Imaginea lui Audrey Hepburn îmbrăcată într-un pulover negru, simplu, pe gât, la care este asortată o pereche de cercei cu perle, este una clasică, şi o reţetă cu care nu poţi da greş vreodată, căci rămâne etern elegantă.

Pe podiumuri, am remarcat diverse maniere de a pune în evidenţă un pulover pe gât cu ajutorul bijuteriilor – la Hermès cu ajutorul colierelor mari cu detalii geometrice, la Creatures Of The Wind prin intermediul colierelor stil choker purtate alături de tricotaje groase, iar la Dior cu ajutorul cerceilor care atrag privirile asupra zonei umerilor şi a gâtului.

Show-urile toamnă/iarnă Christian Dior, Creatures of the Wind, Hermès
Show-urile toamnă/iarnă Christian Dior, Creatures Of The Wind, Hermès

Mai jos, iată câteva sugestii legat de cum să porţi (şi să aduci în prim-plan) un pulover pe gât:

Acest pulover din mohair cu micro-volane pe piept, mâneci, şi pe tivul inferior, are o alură foarte feminină, aşa că merge asortat cu o tuşă glamour. Înfăşoară peste gulerul puloverului, de jur împrejurul gâtului, similar unui colier stil choker, o eşarfă skinny cu fir metalizat, lăsând numai vârfurile să cadă înspre piept.

untitled-2_0001_group-5

Dacă optezi pentru un turtleneck din paiete, mergi până la capăt cu extravaganţa şi asortează nişte cercei preţioşi, tot cu detalii din cristale sau paiete, pentru maximum de strălucire şi glamour.

untitled-2_0005_group-1

Pentru un look gen Studio 54, poartă un turtleneck din lurex sau lamé, şi două brăţări masive din plastic, câte una pe fiecare încheietură.

14964243_10154648758118119_1495625992_o

În cazul acestui pulover cu detaliu geometric la nivelul gulerului, contracarează aerul uşor sobru cu un detaliu dulce şi romantic, precum o pereche de cercei cu perle. În loc de modelul clasic, optează pentru unul contemporan, care îmbină aerul elegant al perlelor cu un vibe modern, datorat structurii şi a detaliilor metalice.

untitled-2_0004_group-2

Un turtleneck cu motive de inspiraţie folclorică merge de minune alături de o pereche de cercei în acelaşi stil. În cazul de mai jos, aş alătura elementelor romantice ale puloverului (volanele discrete din mătase) un element glamour, sub forma detaliilor strălucitoare discrete din compoziţia cerceilor.

untitled-2_0000_group-6

Unui turtleneck cu aer sporty asortează-i accesorii în acelaşi stil. De pildă, pe cel de mai jos, cu detalii grafice şi fermoar, l-aş purta cu nişte cercei geometrici din metal vopsit în negru.

untitled-2_0006_group-7

Puloverul acesta stil capă, cu mâneci fluide, merge perfect cu o bijuterie ce are un aer la fel de nobil: o bentiţă extravagantă, care să amintească de o coroană.

untitled-2_0007_group-8

În cazul puloverelor simple, clasice, supradimensionate, îţi propun o abordare cu tentă uşor edgy. Strânge gulerul în jurul gâtului cu ajutorul unui choker şi mai asortează încă un colier simplu, tip șnur, care să cadă pe piept.

untitled-2_0002_group-4

SHOP THIS STORY:

Foto: hepta.ro