Programul Festivalului de Film Horror & Fantastic de la Biertan

cosmina s

Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul de acest gen din România, va începe pe 25 august în Biertan și, timp de patru zile, își va trece spectatorii, cu șoc și groază, prin toate colțurile lumii. Grozăviile se vor petrece în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff, dar și la terasa „La Țăruș”.

Șase lungmetraje intră în competiția pentru trofeul „Lună Plină”, la cea de-a cincea ediție a festivalului. Spania va pune stăpânire pe Grădina Méliès, chiar în prima seară a festivalului, odată cu Mi Gran Noche, cel mai recent film al renumitului regizor Álex de la Iglesia, cunoscut pentru Balada triste de trompeta și El día de la bestia. România e prezentă în program cu Vizitatorul, debutul în lungmetraj al lui Jamil Hendi cu Ionuț Grama, Oana Irina-Dușu și Andreea Boșneag în rolurile principale. Un horror autohton despre un apartament cu o istorie sumbră și tinerii care se mută în el.

În producția daneză Shelley, în regia lui Ali Abbasi, proiectată la Berlinale, o tânără româncă acceptă să fie mamă-surogat pentru un cuplu care nu poate avea copii, dar lucrurile se dovedesc a nu fi atât de simple. Shelley e o mostră impecabilă de film de groază, prilejuindu-i actriței Cosmina Stratan (foto sus) un excelent rol de compoziție. Din India vine Ludo (regia: Qaushiq Mukherjee), o poveste sângeroasă – interzisă minorilor – despre patru adolescenți și un joc blestemat. Filmul atinge teritorii neexplorate ale genului horror și are potențialul de a schimba fața cinematografului horror indian.

Sensoria
Sensoria

Filmele de groază suedeze sunt reci și necruțătoare cu personajele lor. În multi-premiatul Sensoria, regizat de Christian Hallman, Caroline (Lanna Ohlsson) își dorește un nou început și schimbă apartamentul, moment în care realizează că nu este atât de singură pe cât ar crede și pe cât și-ar dori. Din Argentina aflăm cum e cu teroarea la psihiatru – Presagio (regia: Matias Salinas) e povestea unui tânăr scriitor pe care terapia după moartea soției și a copilului îl catapultează într-un univers halucinant, la granița dintre real și fantastic.

Programul complet este mai jos:

Screen Shot 2016-08-17 at 12

Categorii Lifestyle