Programul care tratează corpul, mintea și sufletul

yoga

„Cum am putea da înapoi ceva oamenilor care ne-au sprijinit mereu? De la această întrebare a apărut ideea programului de detox. Am vrut să facem bine celor din jurul nostru, să readucem echilibrul în viața lor, să-i ajutăm să își schimbe stilul de viață, să lupte cu boala.” Așa își argumentează Cristina Bâtlan (Musette) susținerea pentru programul de detox Ultimate Health Experience (între 17 și 24 mai, la Poiana Brașov, http://ultimatehealthexperience.org).

„Se spune că anii 2018-2019 vor fi legați foarte mult de spiritualitate. Și mă bucur că și noi facem parte din acest trend. În octombrie anul trecut am aflat despre descoperirile științifice ale doctorului Colin Campbell. Soțul meu a urmat un program de 8 zile de tratament Whole Food Plant Based Diet, iar rezultatele au fost incredibile”, spune Cristina Bâtlan. Așa a apărut în România ideea unui program de detox de o săptămână, Ultimate Health Experience, o experiență complexă de schimbare a stilului de viață, bazată pe concluziile Studiului China, cel mai cuprinzător studiu de nutriție american. Retreat-ul își propune să facă accesibilă publicului românesc, printr-o abordare inedită și holistică, o serie de concepte și de practici de dobândire a echilibrului zic, mental și afectiv. „Un astfel de program poate deveni un mod de viață. Poate că mulți dintre noi au citit cărți despre wellbeing, meditație, nutriție etc. Aceste informații sunt receptate de către creierul nostru la un nivel mental, superficial, atunci când nu experimentăm, nu punem în practică. Acest program nu este o disertație teoretică, are o componentă practică puternică, participanții experimentând conștient un nou mod de viață al cărui efect va fi simțit imediat. Vei învăța să readuci echilibrul în viața ta, vei ști cum să controlezi mai bine stresul, vei putea orienta persoanele din jurul tău spre însănătoșire, vei înțelege cum aceste descoperiri au salvat sute de vieți”, explică Cristina Bâtlan.

Ce se va întâmpla în România?

Sub îndrumarea directă a maeștrilor prezenți: Samir Dara, François Chaillou, Farid Alipour, Dr. Leanne Campbell, programul zilnic propune o combinație echilibrată de practici yoga, qigong, meditație, pe fondul unei abordări a nutriției care decurge din concluziile Studiului China, devenit standard internațional. „Programul tratează corpul, mintea și sufletul, adică vorbim despre nutriție, yoga, qiqong și meditație. Secretul acestui progam este simplitatea lui, este în fapt o întoarcere la modul de viața originar, natural și sănătos pe care aproape l-am uitat. Chiar dacă elementul central al acestui program este Studiul China, nutriția fiind esențială pentru o viață sănătoasă, ea trebuie însă dublată de o atenție similară acordată celorlalte elemente importante ale vieții: aer, apă, energie”, spune Cristina Bâtlan. „Vom avea conferințe, în fiecare zi mâncarea va fi preparată după principiile nutriționale ale doctorului Campbell. Participanții vor învăța cum trebuie să mediteze, vor învăța posturi de yoga, dar și cum trebuie să își gătească mâncarea acasă. Li se vor face analize înainte de începerea programului, dar și la final”, explică Cristina Bâtlan. „Eu am urmat în această primăvară un program de 11 zile, mult mai dur, în India, într-un centru de meditație Vippassana. Nu aveam voie să vorbim, meditam multe ore pe zi, totul era foarte strict. La sfârșitul sesiunii mi-a trecut prin minte gândul că lumea ar fi minunată dacă măcar 1% din populația globului ar urma un astfel de program.”

Date practice

Ultimate Health Experience, între 17-24 mai la Hotel Alpin Poiana Brașov. Rezervări la:0724.588.935/ 0799.91.01.01. E-mail: registration@ultimatehealthexperience.org. Pe 19 mai este programată conferința cu Dr. Campbell – autorul Studiul China. La conferință vor putea participa gratuit și studenți de la medicină din București și Brasov. Conferința în România este sprijinită și de fundațiile Beneva și Dăruiește viața.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle