PROFIL: Jennifer Aniston, viața la 50 de ani

Aniversarea împlinirii a 50 de ani de viață a fost una cu peripeții pentru Jennifer și se pare că nu va fi uitată prea ușor. Ca în fiecare an, vedeta și un grup de prieteni apropiați obișnuiau să plece în Mexic pentru a continua petrecerea cu ocazia zilei de naștere, de pe 11 februarie. Alături de apeopiații ei, printre care se afla și fosta ei colegă din serialul “Friends” și cea mai bună prietenă, Courtney Cox, Jennifer s-a îmbarcat în avionul personal cu destinația Cabo San Lucas. Numai că, la scurt timp după decolare, avionul a pierdut o roată și a fost nevoit să aterizeze de urgență. Tragedia a fost evitată, dar cu siguranță a fost un moment care nu va fi uitat prea curând de toți cei impicați în incident. 

Primul lucru la care te gândești când spui Jennifer Aniston este Rachel Green, celebrul personaj din serialul de succes „Prietenii tăi“, care a rulat timp de zece ani, între 1994 și 2004. Jennifer Aniston n-o să scape niciodată de asocierea cu amuzanta, ambițioasa și răsfățata Rachel Green și, la urma urmei, de ce ar face-o? Actrița a creat un personaj emblematic, de referință în industria producțiilor de televiziune, reper și astăzi în era Netflix și a televiziunii on demand. 

Succesul înregistrat datorită serialului „Prietenii tăi“, pentru care a primit nenumărate premii, printre care Globul de Aur, Emmy, Peopleʾs Choice Awards s-a răsfrânt și asupra producțiilor cinematografice, astfel că Jennifer Aniston a devenit Regina comediilor romantice și a setat un standard greu de atins de mai tinerele aspirante de la Hollywood. Numele ei pe afiș a devenit echivalent cu succesul de casă și aici menționăm doar câteva dintre producțiile de cinema cu care s-a impus în fruntea celor mai bine cotate actrițe: „Along Came Polly“, „Rumour Has It“, „Friends With Money“, „The Break Up“, „Heʾs Just Not That Into You“, „Horrible Bosses“, „Wanderlust“ etc. 

Cui îi vine să creadă că Jennifer a împlinit pe 11 februarie jumătate de secol de viață? Spiritul ei tânăr, susținut de un trup care refuză să primească urmele trecerii anilor o fac pe Jennifer să rămână una dintre cele mai simpatizate prezențe din lumea nebună a Hollywood-ului. Și-a păstrat atitudinea echilibrată, discretă și a fugit de scandaluri, de conflicte și de asocieri nefericite. Nu se poate spune despre ea că avut un parcurs tumultos, totuși, viata ei personală a suscitat la fel de mult interes ca și cariera ei de succes, poate chiar mai mult. Interesul pentru persoana ei a crescut exponențial și fiecare mișcare i-a fost monitorizată, analizată și reflectată de media. Din 1998 și până în 2005 a format un cuplu de aur cu Brad Pitt, iar celebritatea, charisma și chimia dintre ei a atras ca un magnet curiozitatea publicului, care nu se mai sătura să-i privească pe covorul roșu. Tineri, celebri, frumoși și bogați, întruneau toate ingredientele unui cuplu cum vezi doar în filme. Și, tot ca în filme, drama nu a întârziat să apară când Brad Pitt a părasit-o pe fata bună Jennifer pentru mai incitanta Angelina Jolie, pe care a cunoscut-o pe platourile de filmare ale producției „Mr &Mrs Smith“. Jennifer și-a făcut bagajele și a părăsit cu eleganță mariajul destrămat, fără să joace cartea nevestei înșelate și fără resentimente exprimate față de rivala ei. Viața a mers mai departe pentru Jennifer, care și-a găsit din nou împlinirea sentimentală alături de un alt actor sex-simbol, Justin Theroux, pe care îl cunoscuse încă din 2007, la filmările producției „Tropic Thunder“. Relația lor s-a înfiripat însă în 2010, tot datorită unui film, „Wanderlust“. Povestea de dragoste din film, dintre Jennifer și Justin s-a transpus și în realitate și a culminat cu căsătoria lor, în 2015. 

Indiferent de statusul ei sentimental, Jennifer Aniston n-a coborât nicio clipa ștacheta în viața ei profesională, astfel că, în 2014, înregistrează un succes remarcabil datorită, culmea, uneia dintre puținele drame în care a jucat, producția “Cake”, pentru care a primit o nominalizare pentru Cea mai bună actriță în rol principal la Globurile de Aur și la Screen Actors Guild Awards și despre care se spune chiar că fost omisă pe nedrept în cursa nominalizărilor la Oscar. În 2018, relația cu Justin Theroux ia sfârșit brusc, iar amănuntele care au ieșit la iveală recent arată că Justin ar fi fost deranjat de găsirea unor bilețele de dragoste pe care Brad Pitt obișnuia să i le scrie lui Jennifer pe vremea când erau căsătoriți și pe care aceasta le păstrase. Totuși, la aniversarea celor 50 de ani împliniți de Jennifer pe 11 februarie, Justin Theroux i-a transmit un mesaj emoționant fostei lui soții, în care o numea „iubitoare, amuzantă și puternică“, cuvinte care lasă de înțeles că între cei doi nu e loc de resentimente. Resentimente nu există nici între Jennifer și Brad Pitt, dovadă fiind prezența acestuia la petrecerea aniversară dată de Jennifer pe 13 februarie la Sunset Tower din West Hollywood. 

Unele dintre cele mai sensibile puncte din viața lui Jennifer Aniston au fost ghinionul ei în dragoste, dacă îl putem numi așa, și lipsa copiilor. Actrița n-a reusit să aibă niciun moștenitor și a fost privită de multe ori cu milă și cu condescendență din cauza acestui aspect. Totuși, recent, vedeta a acceptat să vorbească despre acest lucru și a tranșat situația, sătulă de comentariile nesfârșite asupra fertilității ei sau mai degrabă, a lipsei acesteia. „Nimeni nu știe ce se întâmplă în spatele ușilor închise. Nimeni nu-și dă seama cât de sensibil poate fi acest lucru pe mine și pentru partenerul meu. Nimeni nu știe prin ce am trecut din punct de vedere medical sau emoțional. E o presiune asupra femeilor de a deveni mame și, dacă acest lucru nu se întâmplă, sunte considerate a fi defecte. Poate că rostul meu pe pământ nu e acela de a procrea. Poate mi-e dat să fac alte lucruri“ a spus franc Jennifer în unicul interviu în care a atins acest subiect.   

5 lucruri mai puțin știute despre Jennifer Aniston

Este nașa lui Coco Arquette, fiica celei mai bune prietene ale ei, Courtney Cox și a lui David Arquette.

Chiar dacă e pe jumătate grecoaică (numele ei de familie, la naștere, a fost Anastassakis), Jennifer preferă mâncarea mexicană în locul celei grecești.

A avut dintotdeauna o relație încordată cu mama ei, actrița Nancy Dow, care a murit în 2016.

L-a cunoscut pe Brad Pitt la un blind date .

Este pasionată de yoga.

Categorii Lifestyle