Produsele de bază care nu trebuie să lipsească din portfardul tău

Acest articol este dedicat acelor persoane care își doresc să afle ce produse de bază trebuie să existe în kit-ul lor de makeup pentru a putea realiza un machiaj cap-coadă. Dacă abia începi să experimentezi cu machiajul și îți dorești niște produse ușor de utilizat, accesibile și bune, este relativ greu să te orientezi singură, în special din cauza faptului că în industria frumuseții noutățile apar de la o zi la alta. Ce trebuie să știi este că nu ai nevoie de zeci de produse pentru a-ți putea realiza machiajul zilnic, ci, din contră, ai nevoie numai de câteva produse potrivite pentru tine, care pot fi utile în mai multe scopuri și pe care trebuie să știi să le aplici corespunzător. Ține minte faptul că, atunci când îți construiești kit-ul de începător, trebuie să ai întotdeauna în vedere adaptarea produselor la: tipul și nuanța tenului, culoarea părului și preferințe personale.

Orice machiaj începe cu o bază. Dacă simți că îți este suficient un singur produs de acest tip și nu îți dorești să folosești atât cremă hidratantă, cât și un primer special pentru machiaj, păstrează doar crema. Aceasta nu poate lipsi din portfardul niciunei femei. Pentru ca orice produs aplicat pe ten să arate bine, acesta trebuie să fie întotdeauna curat și hidratat. EMBRYOLISSE Lait-Crème Concentré este o cremă care se absoarbe foarte rapid în piele și este potrivită tuturor tipurilor de ten, disponibilă aici.

Fondul de ten este acel produs care necesită mai multă atenție atunci când facem o alegere, căci atât nuanța, cât și finish-ul, diferă în funcție de caracteristicile fiecărui utilizator. Un fond de ten care se potrivește multor categorii de persoane este MAKE UP FOR EVER Ultra HD. Are o textură ușoară, nu încarcă tenul, arată bine în fotografii și este disponibil în suficiente nuanțe pentru a putea găsi una perfectă pentru tine. Îl găsești la Sephora.

Pentru ca machiajul tău să reziste, este obligatoriu să ai o pudră translucidă în kit. Nicio textură umedă nu rezistă pe ten dacă nu este fixată de o textură uscată, în plus, pudra diminuează șansele de transfer a produselor de pe ten. RCMA No Color Powder este potrivită tuturor tipurilor și nuanțelor de ten. Este complet transparentă, netezește tenul fără a-l încărca și fixează produsele pe tot parcursul zilei. Disponibilă aici.

Pentru blush, bronzer și iluminator, în special dacă ești la început, este cel mai simplu să alegi un produs 3 în 1. Trusa SLEEK Face Form conține toate aceste produse și vine în diferite nuanțe. Un alt avantaj pe care îl are acest produs este faptul că pudrele pot fi folosite și ca farduri de ochi. Nu ai nevoie de o paletă specială de ochi pentru look-uri de zi, aplică bronzerul în pliul pleoapei și iluminatorul în colțurile interne ale ochilor și ești gata! Trusa este disponibilă aici.

Desigur, pentru a aplica toate aceste produse, ai nevoie de un set de pensule. Pensulele sunt foarte importante în aplicarea machiajului și merită să investești într-un kit bun, de bază, care se va păstra intact ani de zile. În acest caz, am ales setul de pensule de la SIGMA – Travel Kit Mr. Bunny.

Urmează să scriu un articol dedicat pensulelor de machiaj și utilizării acestora, așa că stai aproape!

Pentru a finisa machiajul, nu îți poate lipsi mascara și un produs de sprâncene. Poți încerca L’OREAL Paradise, disponibil în magazinele Douglas, iar pentru sprâncene, citește articolul dedicat acestora,  aici.

Aplică rujul favorit și ești gata de plecare. Eu am ales ESTEE LAUDER Pure Color Envy în nuanța Desirable. Disponibil la Sephora.

Așadar, cu aceste 8 produse îți poți realiza liniștită machiajul zilnic, iar pe măsură ce te perfecționezi, poți opta pentru produse extra.

Foto sus: hepta.ro