Privire fresh în doar câteva secunde

Cearcăne? Pungi? Ochi înroșiți? Toate aceste elemente conturează un portret obosit. Hai să îl schimbăm acum!

Câteva trucuri pentru revigorarea privirii te vor ajuta să obții un look fresh, ca atunci când revii dintr-un concediu odihnitor. Folosește-le cu încredere și, pe cât posibil, încearcă să revii cât mai curând și la programul de opt ore de somn pe noapte – o rutină obligatorie pentru un corp sănătos, dar și o piele și o privire luminoase.

Calmarea pielii

Pielea inflamată arată cel mai clar lipsa somnului. Așa că o jumătate de oră de somn la prânz ar putea rezolva această problemă. Sau, dacă nu poți să adormi, folosește un ulei hidratant pentru un masaj delicat al pielii, insistând în zonea ochilor. În acest fel vei ajuta drenajul limfatic cu efecte în reducerea inflamației.

Ce mișcări trebuie să faci pentru a reduce pungile de sub ochi?

Cu degetele inelare, dinspre colțurile interioare ale ochilor, presați ușor pielea spre tâmple.

Ce să faci pentru a reduce cearcănele?

Cea mai eficientă metodă de a șterge cearcănele este folosirea uuor plicuri de ceai de mușețel sau de ceai verde, ținute la rece, în frigider, câteva minute. Nu aplica gheață direct pe piele!

Camuflarea corectă

Există mai multe tehnici de camuflare a cearcănelor. Este important să alegi o textură cât mai light, dar cu putere mare de acoperire. Așadar, fie aplici concealer pe toată zona de sub ochi (în formă de triunghi), făcând o trecere lină spre pomeți. O a doua metodă – care face valuri pe TiKTok – este aplicarea anticearcănului cu efect de lifting: în colțurile interne ale ochilor și pe colțul exterior într-un unghi ascendent. Completează cu un fard de contur aplicat pe pomeți (nu sub ei), și puțin blush acolo unde aplici, de obicei, iluminatorul.

Culoare și strălucire

Puțină culoare și strălucire vor face minuni și vor distrage atenția de la zonele întunecate ale pielii. Alege un blush luminos pe care îl poți aplica pe pomeți sau puțin deasupra lor, după cum am scris mai sus. Formulele cremoase sunt ideale dacă vrei mai multă luminozitate și strălucire. Un alt truc al makeup artiștilor este aplicarea unui fard cu particule strălucitoare. Cheia e să îl aplici doar acolo unde trebuie: adică, nu pe toată pleoapa, ci doar în centrul pleoapei. Astel, ochii vor părea mai mari, privirea mai odihnită.

Pauză de la eyeliner

Chiar dacă ți se pare de neconceput să ieși din casă fără eyeliner, din când în când, renunță la el și la creioanele de ochi, mai ales dacă obișnuiești să le aplici pe conjunctivă. Sau realizează un makeup gen feline look, cu o condiță desenată în colțul extern al ochiului.

Mai mult ruj

Culoarea distrage atenția. Am spus-o și o repet. Fii atentă, însă, la nuanțele alese. Alege culori luminoase, calde, îndrăznețe. Evită rujurile cu tonuri de albastru!

Accente pe sprâncene

Pentru a sublinia frumusețea naturală a ochilor, ai nevoie de sprâncene curățate, aranjate. Fixează firele cu un gel sau cu o ceară transparentă, dacă ai fire lungi, rebele. Dacă sunt mai rare, umple golurile dintre fire cu un creion cât mai apropiat de nuanța naturală a sprâncenelor. Aplică iluminator pe linia sprâncenelor, dedesupt pentru a crea iluzia optică de ochi mari.

Energie din interior

Somnul este esențial, dar dacă nu îl poți avea, în niciun caz nu apela la mai multă cafea sau la mai multe energizante. Acestea sutn soluții temporare și de cele mai multe ori au ca efect inflamarea pielii. În loc de asta, bea multă apă și ceaiuri cu mentă și ghimbir.

Foto: pexels.com