Prințul Harry și Meghan Markle: cum se va desfășura nunta lor pas cu pas

A mai rămas foarte puțin până la ceremonia religioasă organizată la Windsor, așa că este timpul să analizăm pas cu pas programul nunții regale de astăzi. De la invitați la detalii ce țin de protocol, punem sub lupă toate evenimentele care vor marca ziua de astăzi.

9:30 – 11 a.m. (ora locală a Marii Britanii – ceea ce înseamnă 11:30 – 13 ora României, diferența este de două ore între ora noastră și ora din Marea Britanie): invitații ajung la Windsor și intră în capela St. George prin partea de sud a bisericii.

11:20 a.m. (ora locală): membrii Familiei Regale sosesc la Windsor și încep să își ocupe locurile în capelă. Aceștia vor folosi o intrare diferită (Galilee Porch) față de ceilalți invitați. Cel mai probabil, Prințul Harry va fi însoțit de Prințul William și vor intra împreună în biserică. Potrivit protocolului regal, Regina Elisabeta a II-a trebuie să fie ultima persoană care intră în capelă, așa că ne așteptăm să își facă apariția între 11:55 și 11:59 a.m.

12 p.m. (ora locală): Meghan Markle își va face apariția în biserică, însoțită de domnișoarele de onoare și de copiii care vor purta coșulețele cu florile de nuntă. Printre micuții care o vor acompania pe Meghan se numără și Prințul George și Prințesa Charlotte, care și-au intrat în aceste roluri oficiale încă de la nunta mătușii lor, Pippa Middleton. Imaginile vor fi cu siguranță unele geniale. Meghan Markle va fi condusă la altar chiar de către socrul ei, Prințul Charles. Tatăl actriței, Thomas Markle, nu va putea fi prezent la eveniment din cauza unor probleme de sănătate.

12 p.m. (ora locală – în România, ora 14): ceremonia religioasă va începe, iar Prințul Harry și Meghan Markle vor merge să facă schimb de jurăminte în fața Arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby. Cei doi își vor promite unul altuia dragoste, sprijin, respect și protecție, dar nu și supunere, semn că inclusiv Familia Regală renunță la tiparele și rigorile clasice și promovează ideea de egalitate. În consecință, discursul va fi unul care va suna astfel: „I ,Harry, take you, Meghan, to be my wife, to have and to hold from, this day forward; for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part; according to God’s holy law. In the presence of God I make this vow.“

  • De altfel, toată această nuntă este una inedită. Cu siguranță niciun membru al Familiei Regale nu și-ar fi imaginat că soția Prințului Harry va fi o actriță din America, divorțată, care provine dintr-o familie despre care Casa Regală ar spune că este controversată (părinții ei au divorțat, mama ei este de origine afro-americană, frații vitregi ai lui Meghan au încercat să îi strice imaginea în presă, tatăl ei a conspirat cu paparazzi). Însă Meghan este grozavă, iar toate lucrurile minunate pe care le-a făcut de-a lungul timpului sunt cea mai bună dovadă în acest sens (în liceu a protestat împotriva unei reclame care trimitea femeile la bucătărie, iar textul a fost schimbat în urma agitației stârnite de adolescenta feministă Meghan Markle). Și nu încape îndoială că toată Familia Regală a acceptat-o și a îndrăgit-o imediat.
  • La începutul ceremoniei, cei doi miri vor fi prezentați cu numele întreg: Henry Charles Albert David și Rachel Meghan. După nuntă, aceștia vor deveni Ducele și Ducesa de Sussex. Actriței nu va putea fi numită Prințesa Meghan, pentru că numai celor cu sânge regal li se poate spune așa.

1 p.m. (ora locală): cununia religioasă de la Windsor se va încheia, iar Prințul Harry și Meghan vor porni într-o plimbare cu trăsura prin oraș pentru a saluta mulțimea.

7 p.m. (ora locală): invitații se vor retrage la Frogmore House, la petrecerea găzduită de Prințul Charles, care a organizat o petrecere și în 2011, după ceremonia religioasă a Prințului William și a Ducesei de Cambridge – Kate Middleton. Printre cei care vor participa la recepție se numără și Lady Jayne Fellowes și Charles Spencer, sora și fratele Prințesei Diana, Victoria Beckham, colegii lui Meghan din Suits (da, inclusiv Patrick J. Adams și Gabriel Macht), Oprah Winfrey, dar și George și Amal Clooney. Iar lista cu siguranță este mult mai lungă de atât.

Rămâneți pe Alistmagazine.ro, la ora 14 (ora României) va începe nunta regală și vă pregătim primele imagini de la eveniment!

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle