Prințul de pe catwalk – Cine este Nikolai al Danemarcei?

printul nikolai danemarca

Nikolai al Danemarcei, Conte de Montpezat, este prințul care a luat cu asalt prodiumurile de prezentare de modă. Tânărul vlăstar regal are 21 de ani și este unul dintre cele mai apreciate modele masculine din moda internațională. Nikolai este solicitat de cele mai mari case de modă, precum Burberry sau Dior, pentru care face campanii publicitare de succes.

Nikolai este băiatul Prințului Joachim, fiul Reginei Margrethe, și al fostei sale soții, Alexandra, Contesă de Frederiksborg.

Ca membru al familiei regale, Nikolai a urmat școala militară, ca și tatăl său, dar a abandonat- o după doar doi ani și s-a înscris la cursurile școlii de business din Copenhaga.

La începutul lui 2018, Prințul Nikolai, datorită fizionomiei sale atrgătoare, a primit primele propuneri de a lucra ca model și a fost cooptat de agenția Scoop Models. Și-a făcut debutul pe catwalk la prezentarea Burberry din cadrul London Fashion Week, și au urmat apoi numeroase alte prezentari, precum defilări pentru colecțiile Dior Homme.

Prințul Nikolai (centru) în campania Dior din 2018
Prințul Nikolai (centru) în campania Dior din 2018

Prințul a specificat în repetate rânduri că nu vrea ca moda să devină o carieră pentru el și că vrea să-și deruleze activitatea de pe podium și din fața camerelor de fotografiat doar ca pasiune.

Nikolai se află pe poziția a șasea în ordinea succesiunii la tronul danez, ocupat în prezent de bunica sa, Regina Margrethe II. Nikolai este cel mai mare nepot al reginei și primul născut al Prințului Joachim, care a divorțat de soția sa, Alexandra, în 2005. Nikolai a fost crescut de ambii părinți, care au împărțit custodia lui și a fratelui său, Felix. Nikolai mai are doi frați vitregi mai mici – Prințul Henrik și Prințesa Athena, proveniți din cel de-al doilea mariaj al tatălui său cu Prințesa Marie.

Prințul Nikolai a fost absolvit de tatăl său de îndatoririle regale, pentru a avea o viață normală, fapt ce a determinat tăierea alocației ce-i revenea ca membru activ la familiei regale și nu i-au fost finanțate decât studiile, iar acum se întreține singur. 

Foto: Instagram

Categorii Lifestyle