Prințul Charles, testat pozitiv cu Coronavirus

printul charles coronavirus

Prințul Charles (71 de ani) a fost testat pozitiv cu Coronavirus și acum se află în carantină la castelul Balmoral, din Scoția. Se pare că Prințul Charles ar fi luat virusului de la Prințul Albert de Monaco, și el testat pozitiv cu COVID-19.

Prințul Charles s-a întâlnit în urmă cu două săptămâni cu Prințul Albert de Monaco, de la care ar fi luat boala, iar conducătorul monegasc nu știa la vremea respectivă că a contractat virusul ucigaș.

Prințul Charles s-a retras la Castelul regal Balmoral alături de Camilla, Ducesa de Cornwall, care a fost testate negativ. COVID-19 a ucis până acum în Marea Britanie 422 de persoane. Charles a început să se simtă rău la două doua zile de la întâlnirea cu Albert de Monaco din 10 martie de la Londra, la un eveniment caritabil. Cei doi au stat la aceeași masă, față în față. Până să înceapă să simtă rău, Prințul Charles a mai dat curs altor angajamente publice, dar nu a mai avut contact fizic –  a evitat strângerea de mâna si alte gesturi de salut care implicau atingerea fizică.

printul charles coronavirus

Purtătorul de cuvânt de la Clarence House a declarat într-un comunicat că Prințul de Wales a fost testat pozitiv cu Coronavirus. ”A avut simptome ușoare și se află într-o stare bună, a lucrat de-acasă în ultimele zile. Ducesa de Cornwall a fost testată la rândul ei, dar nu a contractat virusul. Conform indicațiilor guvernamentale și medicale, Prințul și Ducesa se află acum în autoizolare, în Scoția.”

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că nu poate confirma sursa bolii Prințului, deoarece acesta a fost implicat în numeroase activități publice în ultimele săptămâni, dar că posibilitatea ca afecțiunea să fi fost luată de la Prințul Albert de Monaco este mare.

Familia Regală Britanică luase deja în calcul scenariul ca unul dintre membrii săi să fie lovit de Coronavirus și s-a răspândit în mai  multe reședințe, departe de Londra.

Regina Elizabeta și Prințul Philip s-au mutat la Castelul Windsor, iar Prințul William și Kate sunt la Amner Hall, în Norfolk.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle