Print Mix SS20: Cele mai stilate combinații de imprimeuri și cum să le porți

Print mix SS20 este una dintre tendințele de anul acesta care ne-au atras atenția și care ne inspiră în crearea outfiturilor casual. Vezi ce combinații stilate au pregătit marile case de modă: 

How much is too much – ne mai întrebăm asta în zilele noastre? Designerii întârzie să ne răspundă, întrucât ne-au pregătit pentru acest sezon un repertoriu impresionant de print mix, care, chiar dacă abundă în detalii, pare extrem de firesc. Astfel, vei vedea în multe colecții buline laolaltă cu inserții florale sau cu detalii ecosez. Iată care sunt combinațiile noastre preferate print mix SS20, având la bază 5 imprimeuri clasice: 

Buline 

Dolce&Gabbana, Missoni, Missoni

Bulinele sunt unele dintre cele mai îndrăgite motive grafice. De la moda pin up la zilele noastre, bulinele par nedetronabile. Contrastul clasic alb-negru poate fi combinat cu imprimeuri florale sau animal, atâta timp cât respecți o regulă simplă: cel puțin una dintre nuanțele unui print trebuie să se regăsească în celălalt sau să fie complementară cu alta din celălalt imprimeu. Dacă ai curaj, încearcă un print mix din 3 modele diferite, așa cum poți vedea în outfitul Dolce&Gabbana. 

Dungi 

Missoni, Alberta Ferretti, Missoni

Dungile pot fi foarte ușor mixate ori cu alte elemente grafice, cum ar fi bulinele sau, pur și simplu, cu alte dungi, cu o orientare diferită, așa cum apar în ținuta Alberta Ferretti. Mizează în acest sezon pe nuanțe de albastru, gri sau alb-negru și adaugă un elementdiferit contrastant, cum ar fi o geantă sau o eșarfă în nuanțe aprinse. 

Floral 

Dries van Noten, Paco Rabanne, Missoni

Printul floral trece anul acesta din registrul boem, hippie, la unul mult mai tonic. Pop Art pare să fi fost inspirația designerilor, întrucât, din punct de vedere cromatic, avem parte de o advărată efervescență, așa cum apar florile în crociurile lui Andy Warhol. Poți mixa imprimeul floral cu buline, cu alte flori, evident sau cu dungi sau cu toate, inspirându-te din outfitul Missoni. 

Ecosez

Antonio Marras, Ports 1961, Louis Vuitton

Printul ecosez este asociat de mulți ori cu uniforma școlărească ori cu … fețele de masă. Oricum ar fi, dacă pui acest imprimeu în contextul potrivit, tot ce îți mai trebuie este încrederea în creativitatea ta și vei obține un look extrem de cool. Asocierea noastră favorită este între printul ecosez și un imprimeu exotic sau unul asbtract, în nuanțe de contrast. 

Deco abstract

Dries van Noten, Etro, Dries van Noten

Cel mai decorativ tip de imprimeu este cel abstract, de inspirație botanică sau grafică. Nici tușele care par aruncate pe pâză nu ne displac. Pentru SS20, designerii au mizat pe motivele botanice, inspirate de patternurile create de William Morris în secolul al 19-lea. Probabil că cele mai excentrice și sofisticate ținute vor fi create printr-un astfel de mix, iar maeștri absoluți ai acestui stil sunt cei de la Dries van Noten, care la toată nebunia cromatică, au adăugat și pene!

Foto: Hepta