Primul Laborator de Teatru Tânăr din România

teen

Dacă teatrul este pasiunea ta, atunci nu trebuie să ratezi prima ediție RELIEF, primul Laborator de Teatru Tânăr din România, organizat, între 12 și 15 mai, de Teatrul EXCELSIOR și Asociația TETA.

Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante formează juriul primei ediții a Laboratorului de Teatru Tânăr RELIEF. Între 12 și 15 mai, în cadrul RELIEF, 90 de liceeni din șase trupe de teatru vor juca pe scena teatrului Excelsior și vor lucra cu regizori profesioniști și colaboratori muzicali de excepție, printre care Ada Milea, Simona Deaconescu (Tangaj Dance) și Lucian Maxim. Intrarea la evenimentele RELIEF este liberă și deschisă publicului larg interesat de arte performative și de teatru tânăr.

Program Relief:
Vineri, 13 mai
17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Stelele sunt ultima mea grijă (Seism, Focșani)
20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: A fost și încă este (AS, București)
21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: Harap Alb?! (Drama Club, Botoșani)
Sâmbătă, 14 mai
17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Breakfast Club (Brainstorming, București)
20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: Pisica Verde (Amprente, Brașov)
21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: #nupotsărespir (Atelierul de teatru, Botoșani)
Duminică, 15 mai
20:00-22:00 – Secvențe și Gala închidere

Secvențe este secțiunea necompetitivă a RELIEF. Timp de trei zile, adolescenții vor lucra o scenă dintr-o piesă de William Shakespeare, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Bobi Pricop, Vlad Cristache, Horia Suru, Erwin Simsensohn, Alex Mâzgăreanu și Dragoș Mușoiu și a colaboratorilor muzicali Lucian Maxim, Eduard Gabia, Alexandru Suciu, Petre Ancuța, Ada Milea și Simona Deaconescu. În seara de închidere, liceenii vor prezenta scenele în fața publicului.

Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele două zile de festival, trupele vor fi invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil. Juriul format din Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante vor decide trupa câștigătoare, care va primi din partea organizatorilor un premiu în valoare de 2.000 euro.