Prezentarea Chanel Cruise 2018 în Paris: O odă pentru Grecia antică

Sub îndrumarea legendarului designer Karl Lagerfeld, Chanel și-a făcut un obicei din a-și prezenta colecțiile Cruise în cele mai exotice locuri. Din Cuba și până la Seoul, Dubai sau Singapore, casa de modă s-a inspirat de fiecare dată din cultura, stilul și tradițiile locale, transformând fiecare prezentare într-un adevărat spectacol. Dacă Lagerfeld a reușit să pună în scenă lansarea unei rachete adevărate în spațiu pentru colecția de toamnă 2017 la Grand Palais, cu siguranță o odă pentru Grecia antică este floare la ureche. Supranumită La Modernité de l’Antiquité”, Chanel a ales ca tematică pentru colecția Cruise 2018 elemente care amintesc de veșmintele antice ale grecilor. Coloanele ionice și ruinele tipice au servit drept cel mai autentic fundal, în timp ce manechinele au defilat în sandale tip gladiator și rochii cu printuri tipice perioadei.

Inspirația și decorul 

Bustul lui Venus învelit într-o manta din apartamentul lui Coco Chanel din Rue Cambon a fost elementul ce l-a inspirat pe Karl Lagerfeld să creeze în colecția Cruise 2018. „Criteriile de frumusețe din Grecia antică, apoi clasică, sunt încă valabile. Nu a existat niciodată o reprezentare mai frumoasă a femeii. Sau coloane mai frumoase decât cele ionice. Întreaga Renaștere s-a bazat, de fapt, pe Antichitate. Totul este despre tinerețea lumii, în toată puterea și imprevizibilitatea ei.”, spune designerul.

Locația autentică

Karl Lagerfeld continuă tradiția de a organiza cele mai epice, senzoriale și de neuitat prezentări de modă din industrie, iar Cruise Collection 2018 nu face excepție. Cu o atenție extraordinară pentru cele mai mici și aparent nesemnificative detalii, designerul, împreună cu echipa sa, s-au asigurat că fiecare participant la show este transpus cu totul în Grecia antică.

#CHANELCruise

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Sandalele Gladiator

Dacă este ceva ce am învățat de-a lungul istoriei lumii, este că sandalele gladiator sunt puternice și… invincibile! Așa a gândit probabil și Lagerfeld când le-a ales drept unicul model de încălțăminte pentru această colecție, cu un touch sexy și feminin desigur – toate sandalele au avut toc, iar șiretul cu care au fost legate pe picior a urcat îndeajuns de mult cât să pară autentic dar și feminin.

#CHANELCruise

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Rochiile cu print ceramic

Obiectele de ceramică pictate în roșu și negru din Antichitate erau principalul mod în care grecii împărțeau corpul uman în două dimensiuni. Așa că Lagerfeld a vrut să reproducă acele lucrări semnificative pentru istoria artei, și a realizat rochii ce au rânduri peste rânduri de motive grecești printate pe ele, majoritatea în nuanțe de roșu închis, verde, portocaliu sau negru. Rezultatul a fost unul original și autentic.

Rochiile demne de o zeiță

Intitulată The Modernity of Antiquity, colecția a fost o oglindire a decorului și locației – de la siluetele tipice grecești cu un umăr gol și materiale ce curg pe corp, la accente aurii și bentițe ornamentate cu meticulozitate, fiecare model a fost o întruchipare a zeiței grecești.

@camhrl @vittoceretti #CHANELCruise

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Părul și bentițele împodobite

Asemenea unei zeițe antice, modelele ce au defilat pe catwalk au inspirat puritate, noblețe și eleganță. Coafura a fost una simplă, singurul accesoriu fiind bentițele de păr brodate cu elemente florale, perle sau alte paiete în nuanțe de auriu, alb sau argintiu. Părul scurt a fost lăsat liber, iar cel lung a fost lăsat pe spate sau împletit – acestea fiind preferatele noastre. Un alt accesoriu ce ne-a atras atenția și care va fi probabil highlight-ul verii au fost panglicile negre legate în vârful capului și apoi lăsate să atârne.

The Finale 

Deoarece muzele lui Karl Lagerfeld, precum Lily-Rose Depp, Kendall Jenner sau Cara Delevingne, nu au fost prezente la show (probabil având de-a face cu faptul că Gala Met a avut luni seară în New York), designerul a ales să parcurgă defilarea din sfârșitul show-ului alături de o altă muză a sa – și anume Hudson Kroenig – o muză adorabilă, în vârstă de numai 8 ani.

Beautiful #chanelcruise show @chanelofficial #paris 🇫🇷 🇬🇷

A post shared by Saif Mahdhi 🇫🇷🇹🇳 (@saifoo7) on

Foto: hepta.ro, Instagram