Prestigiosul colegiu la care învață prințesele și viitoarele regine ale Europei

uwa atlantic college

UWC Atlantic College din Wales (Țara Galilor) este instituția de învățământ la care sunt trimise să studieze viitoarele capete încoronate ale Europei. Cel mai recent, printre învățăceii de la prestigiosul colegiu galez au fost ”înrolate” Prințesa Leonor de Asturias, viitoarea regină a Spaniei (fiica Regelui Felipe și a Reginei Letizia) și Prințesa Alexia a Olandei (fiica Regelui Willem-Alexander al Olandei și a Reginei Maxima; regele Willem însuși a absolvit UWA Atlantic College).

Una dintre elevele care au absolvit  recent UWC Atlantic College din Wales este Prințesa Elizabeth a Belgiei, care, după terminarea studiilor, la 18 ani, s-a înrolat la Academia Regală Militară din Bruxelles.

Colegiul UWA este găzduit de un castel medieval din Vale of Glamorgan, din Țara Galilor și este prima alegere pentru o educație aleasă a capetelor încoronate și a miliardarilor lumii pentru descendenții lor. Instituția de învățământ oferă la final diploma internațională de bacalaureat.

UWA College din Glamorgan mai este denumit de publicația The Times Hogwarts-ul hippioților, o poreclă provenită, probabil, în urma atracției pe care o suscită asupra spiritelor libere și datorită aspectului medieval, care amintește de decorul descris în seria Harry Potter.

Instituția de învătământ este atipică pentru școala tradițională englezească și nu promovează educația severă, din contră, oferă o atmosferă relaxată, boemă. Elevii sunt cazați aici în regim de internat, iar majoritatea fac parte din pătura privilegiată a societății; ceilalți care învață aici beneficiază de burse integrale oferite de sponsori, iar colegiul încurajează interacțiunea dintre elevi, fie că fac parte din familii bogate sau nu.

Colegiul a fost înființat în 1962 de către educatorul neamț Kurt Hahn, cel care a fondat și școala la care a învățat Prințul Charles – Gordonstoun, iar la aniversarea de 50 de ani de existență a instituției de învățământ, invitata de onoare a fost Regina Noor a Iordaniei, mama Prințesei Raiyah (35 de ani), una dintre absolventele UWC Atlantic College din Wales. În prezent, Prințesa Raiyah își derulează doctoratul în cadrul departamentului de Limbi și Culturi Asiatice la Univesitatea din California.

Prințesa Leonor a Spaniei (15 ani) este prima membră a unei familii regale care va urma studiile aici în regim de internat.

Cea care prezidează pretigioasa instituție de învățământ galeză este Regina Elizabeta aII-a a Marii Britanii, rol deținut în trecut de Nelson Mandela.

Costul școlarizării de aici este unul prohibitiv, cum era de așteptat. Spre exemplu, studiile pe durata a doi ani în cazul Prințesei Alexia a Olandei costă 67 000 de lire sterline;

Printre materiile predate aici se numără Teoria cunoașterii, literature tibetană, tai chi. Un expert în eticheta regală spune că membrii famiilor regale aleg acest colegiu pentru educația copiilor lor deoarece aceștia nu sunt expuși vizorului public și pot duce aici o viață normală și pot beneficia de o educație înaltă; în plus, abordarea modernă a învățământului de aici este un punct în plus.

Școala adăpostește în prezent peste 10 000 de elevi, care provin din peste 150 de țări și are 18 campusuri în întreaga lume.

Categorii Lifestyle