Cannes 2016: Premiul FIPRESCI pentru “Câini”, filmul lui Bogdan Mirică

caini

Câini, lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Mirică, a obținut trofeul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), premiul criticilor de film, la Festivalul de la Cannes. Pelicula va avea premiera națională la TIFF 2016, unde concurează la Trofeul Transilvania, iar în luna septembrie va sosi și în cinematografele din România.

Filmul, a cărui acțiune are loc în apropierea graniței cu Ucraina, urmărește traseul lui Roman, interpretat de Dragoș Bucur, un bărbat care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, pentru a vinde pământul moștenit de la bunicul său, decedat în urmă cu câteva luni. În timp ce face demersurile pentru vânzarea proprietății, acesta devine martorul unor întâmplări ciudate și își dă seama că pericolul pândește la fiecare pas.

Singurul film românesc din competiția TIFF 2016, Câini este un thriller care te ține în suspans în fiecare moment, fiind creația lui Bogdan Mirică, scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre. Pe lângă Dragoș Bucur (urmărește aici interviul integral cu actorul), din distribuție mai fac parte și Vlad Ivanov, Gheorghe Visu, Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval și Constantin Cojocaru.

caini scena

Foto: Iulia Weiss

Categorii Lifestyle