Premiile Gopo 2017: filmele românești cu cele mai mari șanse

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, va avea loc la sfârșitul lunii martie 2017, în București.

Anul acesta, pe baza listei premierelor din 2016, pusă la dispoziție de Centrul Național al Cinematografiei, 21 de lungmetraje sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2017.

Sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmelele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile ecrane din România în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent şi au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.

La secțiunile dedicate producțiilor de lungmetraj ficțiune, nominalizările vor fi făcute fără a fi nevoie de înscriere prealabilă.

Organizatorii vor solicita producătorilor completarea unei fișe tehnice pentru a asigura acuratețea informațiilor vehiculate în procesul de jurizare și nominalizare, precum şi o copie a filmului, pentru membrii juriului de nominalizări.

La categoria Cel mai bun film românesc sunt eligibile 21 de lungmetraje: Billion Dolar Hotel, Ilegitim, Minte-mă frumos în centrul vechi, Usturoi, Orizont, Dincolo de calea ferată, 03.Bypass, Mercy Street – Strada speranței, Bacalaureat, Miracolul din Tekir, Tudo, Dublu, Afacerea Est, Sieranevada, Câini, Selfie 69, Două lozuri, Discordia, Inimi cicatrizate, Femeia cu cravata neagră, Întoarcerea magilor. 

În cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile Cel mai bun film documentar, Cel mai bun scurtmetraj, înscrierea filmului de către producători este obligatorie, pentru ca acestea să fie luate în considerare de către juriul care va decide nominalizările.

Înscrierile pentru cea de-a 11-a ediție a Premiilor Gopo au loc în perioada 23 ianuarie – 5 februarie 2017. Regulamentul evenimentului este disponibil pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro

Categorii Lifestyle