Premierele lunii octombrie: ce filme noi vedem la cinema

Este a doua lună în care cinematografele sunt deschise după marele lockdown, iar premierele au început să se înmulțească! Iată care sunt filmele noi pe care le descoperim în octombrie. 

Profu’ – Premiera: 2 octombrie

Documentarul Profu’, în regia lui Alex Brendea, urmărește povestea lui Dorin Ioniță, un profesor de matematică din Bistrița care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament, o sală dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă. Cel mai mare vis al său este să aibă o școală care nu se pliază pe sistemul tradițional de educație, un loc eliberat de tirania metodelor convenționale de predare. De-a lungul unui an școlar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură, oferindu-le nu doar lecții de matematică, cât lecții de viață.

Made in Italy – Premiera: 2 octombrie

Nu putem călători în Italia în această perioadă, însă putem merge la Made in Italy, care ne propune o excursie în spectaculoasa Toscana. În prim-plan se află Robert (Liam Neeson), care sosește în această regiune pentru a încheia o tranzacție a familiei: fiul său, Robert (Michael Richardson, care chiar este fiul lui Liam Neeson și în viața reală), cu care nu are tocmai o relație grozavă, vrea să vândă cât mai repede casa mamei lui, în încercarea de a rezolva astfel o dramă personală. Odată ajunși la fața locului, cei doi își dau seama că planurile inițiale nu prea coincid cu realitatea. Însă timpul și frumusețile Italiei încep, ușor, ușor, să le vindece rănile vechi, dar și să-i ajute să-și regăsească drumul în viață. 

30 de ani și 15 minute – Premiera: 2 octombrie 

Octombrie pare a fi luna documentarelor românești, iar de această dată avem un titlu regizat și produs de Ștefan Mandachi, care prezintă imaginea unei Românii clădite din promisiuni deșarte,  a unei țări fără autostrăzi, în care, anual, mor peste 2000 de oamenii în accidente rutiere. Un documentar ce se vrea a fi un strigăt de disperare și, totodată, un semnal de alarmă pentru toate frustrările pe care le simt șoferii în lipsa unei infrastructuri care să le dea siguranță și încredere.

Honest Thief – Premiera: 9 octombrie

Liam Neeson revine din nou pe marile ecrane, de această dată în rolul lui Tom, un hoț faimos, creativ, care, după un trecut tumultos de infractor, vrea să înceapă o viață nouă alături de femeia pe care o iubește, o etapă fără minciuni. Prin urmare, decide să se predea FBI-ului și să dea înapoi banii pe care i-a furat, în schimbul unei înțelegeri care să-i permită o sentință mai ușoară și un cazier curat. Dar totul se complică din cauza a doi agenți FBI corupți, care pornesc pe urmele lui, hotărâți să-l elimine și să-i fure banii pe care acesta intenționa să-i returneze.

Servants – Premiera: 16 octombrie

Servants este o coproducție Slovacia-România-Cehia-Irlanda, iar contextul istoric în care se petrece acțiunea este similar celui din România, unde colaborarea preoților cu Securitatea încă este un subiect fierbinte. Suntem în anul 1980, unde Michal (Samuel Polakovič) și Juraj (Samuel Skyva) sunt elevi la un seminar teologic, în Cehoslovacia comunistă. Temându-se ca școala lor să nu fie închisă, profesorii își modelează elevii în așa fel încât să fie pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă ce cale alege: cea ușoară, a colaborării cu regimul, sau cea în care devine el ținta regimului. Din distribuția filmului face parte și actorul Vlad Ivanov. 

Ava – Premiera: 16 octombrie

Jessica Chastain, Colin Farrell și John Malkovich îți dau întâlnire într-un action movie plin de adrenalină. În prim-plan se află Ava (Chastain), un mercenar de renume, care lucrează pentru o organizație clandestină, obiectivul ei fiind să elimine persoane influente și… incomode. Când una dintre misiunile sale eșuează într-un mod neașteptat, Ava ajunge să se transforme într-o țintă. Iar lupta pentru supraviețuire este una extrem de grea. 

Greenland – Premiera: 16 octombrie

Mai este loc de un disaster movie? Să sperăm că da, pentru că, în octombrie, Gerard Butler și Morena Baccarin ajung pe marile ecrane pentru o poveste despre lupta unei familii pentru supraviețuire, după ce o cometă uriașă amenință să distrugă complet pământul. 

La Belle Époque – Premiera: 16 octombrie

Un film franțuzesc aplaudat de critici și public deopotrivă, La Belle Époque urmărește aventura lui Victor (Daniel Auteuil), un sextagenar care trece printr-o criză a mariajului său și care, cu ajutorul unui antreprenor creativ, trăiește experiența întoarcerii în timp, în perioada în care și-a întâlnit marea dragoste.

Trolls World Tour – Premiera: 16 octombrie

Trolii se întorc și sunt pregătiți să salveze lumea din nou, dar și să descopere triburi noi, un univers doar al lor. Însă amenințarea care se ivește la orizont, în scurtă vreme, îi forțează să se regrupeze și să formeze alianțe neașteptate. 

Bigfoot Family – Premiera: 23 octombrie

În această continuare a poveștii lui Bigfoot, eroul nostru vrea să profite de celebritatea sa pentru a transforma lumea într-un loc mai bun. Prima sa misiune? Să protejeze o rezervație de animale de acțiunile de contaminare ale unei mari companii de petrol. 

Martin Eden – Premiera: 30 octombrie

După ce sare în ajutorul lui Arturo, tânărul moştenitor al unei familii de industriaşi, marinarul Martin Eden (Luca Marinelli) este invitat în casa părinţilor acestuia. Aici o întâlneşte pe Elena (Jessica Cressy), frumoasa și educata soră a lui Arturo, care va deveni nu doar obiectul afecţiunii lui Martin, ci şi un simbol al statutului social la care acesta aspiră. Martin Eden, adaptarea modernă a romanului omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor. 

The Craft: Legacy – Premiera: 30 octombrie

În prag de Halloween, avem o propunere de film horror, un sequel al filmului The Craft din 1996, care explorează aventura unui grup de liceene care formează un grup de vrăjitoare. 

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle