Premierele lunii: ce filme noi vedem la cinema în septembrie

Toamna aceasta numărăm foarte multe premiere la cinema, de la comedii și povești romantice la filme horror care promit să scoată la lumină toată groaza din noi. Descoperă mai jos selecția noastră de titluri pentru un septembrie reușit la cinema. 

After We Fell – Premiera: 3 septembrie

În al treilea capitol al seriei After, relația dintre Tessa (Josephine Langford) și Hardin (Hero Fiennes Tiffin) ajunge într-un punct critic, mai ales că cei doi au planuri complet diferite pentru viitorul lor. Povestea se complică și mai mult în momentul în care un nou personaj apare în viața Tessei, care începe să pună la îndoială toate lucrurile pe care le credea sigure până în acel moment. 

Malignant – Premiera: 3 septembrie

Un film care cu siguranță promite multă groază, în regia maestrului genului horror, James Wan (Insidious, The Conjuring), Malignant o are în prim-plan pe Madison, o tănără paralizată de viziunile unor crime groaznice, care, de fapt, sunt realități șocante. 

Sentimental – Premiera: 3 septembrie

Julio (Javier Camara) şi Ana (Griselda Siciliani) sunt împreună de mai bine de 15 ani, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. Într-o seară, Ana îi invită la cină pe vecinii de deasupra, un cuplu de tineri, din apartamentul cărora se aud în mod repetat gemete, o sursă de tensiune pentru Julio şi Ana. Ce nu știe niciunul dintre protagoniști este că, în scurtă vreme, această cină se va transforma subit într-un tsunami al emoţiilor, cu nenumărate consecințe.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – Premiera: 3 septembrie

Începe o nouă eră la Marvel, iar cel care deschide acest drum pentru cinefili este Shang-Chi (Simu Liu), un adevărat maestru în Kung-Fu. Acesta încearcă să trăiască o viață obișnuită în San Francisco, însă, după ce este atras în organizația clandestină Ten Rings, el devine forțat să retrăiască un trecut complicat, pe care credea că l-a lăsat în urmă. 

Casa cu păpuși – Premiera: 24 septembrie

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul Casa cu păpuși este o incursiune fascinantă în vacanța anuală a unor femei de 70 de ani. Departe de bărbați și de lumea mult prea agitată, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani. 

Nowhere Special – Premiera: 10 septembrie

O dramă absolut sfâșietoare, Nowhere Special este povestea lui John (James Norton), un bărbat de 35 de ani, care își duce traiul spălând ferestre, încercând din greu să îi ofere fiului său de numai patru ani tot ce are nevoie, după ce mama i-a părăsit pe amândoi la scurtă vreme de la naștere. Lucrurile se complică și mai mult în momentul în care el află că mai are doar câteva luni de trăit. Astfel, într-un timp foarte scurt, John trebuie să găsească familia perfectă pentru Michael și să lase totul în ordine, fără ca cel mic să afle tragicul adevăr. 

The Boss Baby: The Family Business – Premiera: 17 septembrie

Dor de o nouă comedie pentru întreaga familie? Animația The Boss Baby revine acum cu un nou episod pe marile ecrane și ne aduce un nou bebe-șef extrem de inteligent, care e pe cale să pună bazele unei noi afaceri de familie. 

România sălbatică – Premiera: 17 septembrie

România Sălbatică, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din țara noastră și cel mai urmărit film la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit și Premiul Publicului, se va lansa în cinematografele din toată țara în luna septembrie. Narat de Adrian Titieni, filmul este o poveste impresionantă despre România și natura sa. 

Lux Æterna – Premiera: 17 septembrie

Un film semnat de cineastul francez Gaspar Noé, Lux Æterna le are în prim-plan pe actrițele Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg, care joacă propriile roluri, stând pe un platou de cinema și povestind despre vrăjitoare, cinema și nu numai. 

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle