Prăjitură rapidă cu ciocolată- perfectă pentru sărbători. Rețetă by Adrian Hădean

Chef Adrian Hădean iubește ciocolată și ne recomandă un desert simplu, delicios, perfect pentru zilele de iarnă.

Ingrediente:

Am început cu baza acestei prăjituri, un biscuit moale și pufos făcut din 200 de grame de ciocolată, 2 ouă, un plic de praf de copt, 100 de grame de unt, 150 de grame de zahăr, puțină esență de rom, 200 de grame de făină, un praf de sare și 2 linguri de cacao.

Mod de preparare:

Întâi am topit ciocolata pe baie de aburi împreună cu untul și am lăsat să se răcească. Apoi am mixat spumă ouăle cu zahărul și romul, după care am adăugat ciocolata topită. Am amestecat ingredientele uscate, le-am cernut și le-am încorporat treptat în ciocolată, mixând la viteză mică. Compoziția finală este una fermă și lipicioasă. Am încins cuptorul, am pregătit tava cu hârtie de copt și am format discuri din aluat, lăsând distanță de 4-5 centimetri, să aibă spațiu să crească. Am copt biscuiții la foc mic, pentru aproximativ 10 minute. Au ieșit mulți și am păstrat o bună parte pentru micul dejun, cu lapte.

Pentru cremă am pus pe foc mic 200 de mililitri de smântână pentru frișcă; când a dat în fiert, am stins focul și am adăugat 250 de grame de ciocolată bucăți. Am amestecat bine până ce s-a topit și am adăugat treptat 2 linguri de cacao, încorporând cu grijă.

CITESTE AICI CONTINUAREA retetei!

Categorii Lifestyle