Povești în București: orașul într-o lumină nouă

poves%cc%a6ti-i%cc%82n-bucures%cc%a6ti-ala%cc%86turi-de-canon-roma%cc%82nia-andreea-retinschi-3

Canon România și-a propus să arate această față a capitalei, cu ajutorul fotografului Andreea Retinschi, prin intermediul proiectului Povești în București”.  Inițiativa are la bază dorința de a scoate în evidență calitățile fotografiei ca formă de artă și mijloc prin care se poate schimba percepția asupra mediului înconjurător.

Astfel, o serie de locuri cunoscute, din București au fost transformate în scene de poveste prin intermediul fotografiilor.

Fiecare fotografie a fost gândită în mod diferit, dar parte a aceluiași concept: Bucureștiul este transformat și remodelat astfel încât să poarte privitorul într-o lume de basm. Acest lucru poate fi remarcat comparând fotografiile realizate în cadrul proiectului cu cele de dinainte de transformare”. Povești în București” reprezintă o reinterpretare a orașului în sens suprarealist, ce oferă o viziune nouă asupra spațiilor fotografiate. Alegerea acestora nu a fost una întâmplătoare. Atenția a fost îndreptată către trei dintre cele mai spectaculoase parcuri din capitală, fiecare dintre ele oferind atracții cu potențial artistic: Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, Parcul Carol, caruselul și roata mică din Parcul Tei.

Aparatul de fotografiat folosit pentru realizarea ședinței foto a fost un Canon EOS 5D Mark III.

poves%cc%a6ti-i%cc%82n-bucures%cc%a6ti-ala%cc%86turi-de-canon-roma%cc%82nia-andreea-retinschi-6

Eu cred că Bucureștiul este un oraș frumos, cu mult farmec, mai ales dacă știi să îi cauți comorile ascunse. Are o mulțime de străduțe pitorești și o arhitectură minunată.  Proiectul Povești în București a fost unul din preferatele mele în acest an. Ca fotograf, ai libertate totală, de obicei, doar în proiectele tale personale, dar în această colaborare, Canon m-a lasat să experimentez, să îmi gândesc cadrele în felul meu, pornind de la modelul pe care l-am ales ca muză, la locurile pe care le-am considerat reprezentative pentru București, și terminând cu alegerea de a colabora cu Doina Levintza, pe care o admir de mult timp și ale cărei creații se potrivesc perfect conceptului de basm pe care încerc deseori să îl creez.”, a explicat Andreea despre proiectul din care a făcut parte.

Foto: Andreea Retinschi

Categorii Lifestyle