Povești de dormitor: interviu cu designerul I’m Cotton you

De când am văzut prima fotografie cu produsele I’m Cotton you, niște așternuturi de bumbac albe, m-am îndrăgostit într-o secundă. Asta și pentru că, de când mă știu, sunt obsedată ca interiorul casei să fie alb, mai ales atunci când vine vorba despre dormitor (știu, colega Cătălina Teodorescu nu mă înțelege deloc). Așa că am vrut să aflu cine și ce stă în spatele brandului denumit atât de sugestiv I’m Cotton you. Am aflat, cu surprindere, că sunt chiar la început de drum, că sunt din Cluj și că Florina Florean, designerul din spatele brandului, iubește așternuturile albe și dantela ca de pe vremea bunicii. (www.imcottonyou.com)

De ce… I’m Cotton you?

I’m cotton you este, în primul rând, din drag pentru bumbac şi pentru alb. Cred cu tărie că, dacă în alte domenii e permis şi altceva în afară de bumbac, în materie de aşternuturi de pat nu trebuie să avem alte opţiuni. Am încercat să ne ducem clienţii într-o anumită stare de spirit, să îşi dorească ceva mai frumos în casa lor. Asta a fost şi ideea logo-ului: să îţi inspire o stare de spirit care să te ducă cu gândul că aceste aşternuturi sunt ideale pentru căsuţa fiecăruia.

Cum a apărut ideea afacerii? Care e povestea din spatele brandului?

De unde a apărut ideea? Cred că cel mai mare impuls a apărut din dorinţa de a avea ceva al meu, mai mult de atât cred că a apărut şi dintr-o oarecare necesitate. Nu e uşor să găsești aşternuturi simple, sau perdele de pânză albe simple, care să fie uşor de prins, uşor de curăţat, ceva care să îţi permită să te joci cu amenajarea dormitorului și… să fie pe sufletul tău. Povestea este una simplă, curând se face un an de când am locuinţa mea, şi am văzut ce uşor e să o decorezi cu lucuri mai puţin costisitoare, dar simple şi frumoase. Din punctul meu de vedere, e important să ştii să faci ceva frumos din ce ai deja acasă; sigur că, dacă ai mai multe opțiuni la dispoziție, nu e nicio surpriză că poţi să decorezi o casă într-un mod inimaginabil, dar evident mai greu e să te descurci cu ce ai. Uită-te şi la pozele pentru produsele noi, practic e gata dormitorul cu o saltea, un aşternut frumos, perdele simple şi uşor de întreținut, dar toate laolaltă îţi dau o stare de speirit minunată, e chiar ceva de vis. Asta ar fi povestea, iar apoi s-au conturat ideile cu ajutorul unor talente prietenoase. Pfff, când am primit prezentarea pentru logo am zis că nu se poate să fie cineva aşa talentat; nici acuma, că am văzut logo-ul de atâtea ori, tot nu m-am săturat de el.

De unde aduci materialele? Ce anume îți place să folosești?

O parte dintre materiale sunt fabricate în România, o parte sunt importate. Dantelele sunt cumpărate de la noi de la o fabrică din Bistriţa care face lucruri minunate în materie de haine populare. Ne dorim tare să ne menţinem pe piaţă cu materiale de caliate superioară şi am prefera să fie şi produse în România: Ador aşternutul de pat din bumbac percal de înaltă calitate, e ca o pătură de zăpadă.

Care a fost, până acum, cea mai vândută piesă?

Hmm…. Cred că cea mai vândută piesă a fost lenjeria de pat cu bandă din dantelă. Îmi spuneau clientele că le aminteşte de aşternuturile de pat ale bunicii şi, de fapt, acesta e un alt lucru care mă inspiră. Bunica mea, de când ştiu eu, are doar aşternuturi albe de bumbac.

Ce colecţie pregătești acum? Ce va avea ea special?

Ah, colecţia nouă e de fapt completarea colecţiei de bumbac percal alb. Toate produsele noi sunt bazate pe închiderea feței de pilotă ca altădată, când nu făcea nimeni butoniere şi aşternuturi de pat cu fermoar (pe care clar nu le înţeleg deloc), ci se legau nişte panglici. Ideea acestei colecţii e din nou despre alb, simplitate şi confort. Noutatea e reprezentată de perdele. Aşa cum le vezi în poze, sunt perdele albe de pânză şi draperii albastre, albe cu dungi gri sau crem cu carouri, tare drăguţe. Din nou, perdelele au apărut din necesitatea de simplitate, doar se prind pe galerie, fără rejansă sau alte metode de prindere, sunt simple şi uşor de montat. Abia aştept să văd care va fi reacţia publicului cu privire la ele, în curând le găsiţi online.

De ce toate aşternuturile sunt albe?

Îmi plac mult aşternuturile albe, nu ştiu ce m-aş face fără ele. Sunt tare practice, se curăță uşor, se dezinfectează uşor, putând fi spălate la temperaturi mari, şi dormi tare tare bine în ele. Chiar îţi dau o senzaţie că eşti în locul potrivit.

Cum arată pentru tine dormitorul ideal?

Dormitorul ideal clar este luminos în primul rând, are aşternuturi albe, sau poate chiar gri şi sigur sunt necălcate, cu o lumânare de vanilie pe noptieră sau pe pervaz, am perdelele de pânză lungi care stau aşezate pe parchetul de lemn, geamul aproape în permanență deschis, iar când bate vântul pe perdelele albe sau albastre am o stare de concediu undeva la soare.

Despre Florina trebuie să ştim…

Nu sunt aşa de multe lucruri. Locuiesc în minunatul Cluj, sunt bistriţeancă şi îmi plac lucrurile simple în casă, în viaţă şi în weekenduri. Sunt mereu pe fugă în o mie de locuri dar e minunat şi mai mult de atât mă bucur de sănătate şi de oameni minunaţi.

Florina Florean

Foto: www.imcottonyou.com