Povestea tragică a Prințului Azim, fiul Sultanului din Brunei

printul azim brunei

Prințul Azim (38 de ani), unul dintre fiii Sultanului din Brunei, Hassanal Bolkiah, și al patrulea în ordinea succesiunii la tron, a murit sâmbătă la spitalul din Jerudong, Brunei, din cauze care nu au fost făcute publice încă. Se pare că prințul era internat de mai mult timp la clinica în care a murit.

Prințul Azim era fiul unuia dintre cei mai bogați oameni in lume, Sultanul din Brunei, cu o avere de 20 de miliarde de dolari, ceea ce-l clasează pe locul doi în topul celor mai bogați monarhi ai lumii, după Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii. Prințul Azim a fost înmormântat la Mausoleul Regal din capitala Bandar Seri Begawan.

printul azim

Prințul Azim era notoriu pentru stilul său de viață extravagant, presărat cu petreceri luxoase, în compania celebrităților. Prințul încerca să-și consolideze cariera de producător de film la Hollywood și chiar a realizat câteva filme, printre care You’re Not You (2014), cu Hillary Swank, dar și The Happy Prince, din 2018, cu Emily Watson, Colin Firth și Rupert Everett.

Prințul Azim era văzut adesea în compania celor mai mari celebrități, precum Mariah Carey, Naomi Campbell, Pamela Anderson sau Janet Jackson și era adeptul stilului de viață occidental, spre disperarea tatălui său.

View this post on Instagram

38 years ago Prince Abdul Azim of Brunei was born🇧🇳, he is the second son of Sultan Hassanal Bolkiah, works as a cinematic projector and in support of charities especially those related to autism, currently ranks fourth in the line succession to the throne, is one of the members of a royal family most related to stars and personalities of the show. Hace 38 años nace el Príncipe Abdul Azim de Brunei🇧🇳, es el segundo hijo del Sultán Hassanal Bolkiah, trabaja como prodjctor cinematográfico y en apoyo a organizaciones benéficas en especial las relacionadas con el autismo, ocupa actualmente el cuarto lugar en la línea sucesoria al trono, es uno de los miembros de una familia real más relacionados con estrellas y personalidades del espectaculo. #princeabdulazim #abdulazim #princeofbrunei #brunei #bruneiroyalfamily #bruneiroyals #bruneiroyalty #bruneisultanate #royalfamilyofbrunei #royaloftheday #royaldeldia #casasreales #onthisday #royalhouses #monarchy #royalty #nobility #royals #history #royalfamily

A post shared by @ aroyal.aday on

La vârsta de 26 de ani, prințul Azim a fost trimis la Academia Militară Regală de la Sandhurst, Marea Britanie, pentru un stagiu de nouă luni, dar acesta a renunțat la rigoarea militară după doar o săptămână. A fost școlit la Universitatea Oxford, dar moștenitorul sultanului din Brunei nu a urmat parcursul unui clasic al unui prinț musulman. Acesta a preferat să intre în lumea divertismentului și a început să cocheteze cu designul de accesorii și apoi cu producția de filme, lucruri total opuse stilului de viață promovat de tatăl său, care și-a atras furia internațională din cauza regimului politic draconic impus în țara sa. Potrivit zvourilor care circulau în publicațiile de scandal americane, Prințul Azim ar fi avut orientare homosexuală, lucru pedepsit cu moartea, conform legii Sharia din țara sa.

Foto: Hepta, Instagram

Categorii Lifestyle