Playlist de vară: ce albume noi ascultăm în iunie

1234

Ladyhawke, Paul Simon, Red Hot Chili Peppers, Iggy Azalea și nu numai: iunie se anunță a fi o lună extrem de interesantă din punct de vedere muzical. Indie rock, folk, pop, alternative rock și hip hop: ți-am pregătit un mix eclectic perfect pentru playlistul de vară.

Ladyhawke, Wild Things
Artista de origine neo-zeelandeză ne-a cucerit încă de acum câțiva ani, când am ascultat pentru prima dată piese Paris is Burning și Sunday Drive. Anul acesta revine cu un nou album cu influențe new wave și synthpop, Wild Things, cel de-al treilea din cariera sa. Let It Roll, Sweet Fascination și Money to Burn sunt doar trei dintre cele 11 piese de pe noul disc pe care plănuim să dansăm în această vară.

Red Hot Chili Peppers, The Getaway
Trebuie să recunoaștem că ne era dor de un nou album Red Hot Chili Peppers, mai ales că ultimul a fost lansat acum cinci ani. Anthony Kiedis și trupa au început să lucreze la album încă din 2014, însă proiectul a fost amânat timp de opt luni din cauza unui accident pe care basistul Flea l-a suferit la snowboarding. The Getaway este numele celui de-al 11-lea album semnat Red Hot Chili Peppers, care conține 13 piese, inclusiv Dark Necessities (care sună foarte, foarte bine!) și Sick Love.

1

Paul Simon, Stranger to Stranger
Obvious Child, cântecul lui Paul Simon, și-a câștigat un loc permanent în playlistul nostru, mai ales după ce l-am redescoperit pe coloana sonoră a filmului cu același nume, în regia lui Gillian Robespierre. Cântărețul american își lansează în această lună cel de-al 12-lea album, Stranger to Stranger, care conține 11 cântece (The Werewolf, In a Parade, The Clock, Street Angel) scrise și compuse chiar de el.

Tegan and Sara, Love You to Death
De-a lungul timpului, le-am ascultat piesele pe coloana sonoră a unor filme și seriale ca The Intern, Grey’s Anatomy, Dallas Buyers, Being Erica, Pretty Little Liars, Endless Love, și de fiecare dată am fost impresionați de cântecele lor indie pline de emoție. Gemenele Tegan și Sara lansează în această lună cel de-al optulea album, Love You to Death, produs de Greg Kurstin, care a lucrat și cu Adele, Elie Goulding, Pink sau Kelly Clarkson. Pe lângă Boyfriend, single-ul de debut, albumul include alte nouă piese, iar printre preferatele noastre se numără Stop Desire și U-turn.

2

Iggy Azalea, Digital Distortion
După ce în urmă cu două luni a lansat superhitul Team, care a adunat peste 47 de milioane de vizualizări pe YouTube, Iggy Azalea se pregătește acum de un nou album: Digital Distorsion. Rapperița de origine australiană s-a mutat în Statele Unite acum zece ani și a început să colaboreze cu diferiți artiști din zona muzicii hip hop și nu numai, inclusiv cu T.I., French Montana, Rita Ora sau Charli XCX. Iggy plănuiește și un turneu de promovare a noului albumul, însă nu a anunțat niciun program concret până în prezent.

The Temper Trap, Thick as Thieves
Poate că numele lor nu îți spune momentan nimic, dar în mod sigur ai auzit cel puțin o dată celebra lor piesa lor, Sweet Disposition, pe coloana sonoră a unui film sau a unei reclame. Australienii de la The Temper Trap lansează acum Thick and Thieves, un album pe care, dacă te numeri printre pasionații de indie și rock, nu ai voie să îl ratezi. Nouă ne-au plăcut foarte mult piesele So Much Sky și Fall Together.

3

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle