Playlist de septembrie: ce albume noi ascultăm toamna aceasta

dan smith

Bastille lansează mult așteptatul Wild World, cel de-al doilea album al lor, Sophie Ellis Bextor revine cu un nou disc, Familia, iar Shawn Mendes se pregătește de un nou succes cu Illuminate, care include superhitul Treat You Better. În plus, cu noutăți vin și Jack White, unul dintre preferații mei, Skylar Grey, Meat Loaf, Usher și Nick Cave and the Bad Seeds, așa că în mod sigur toamna aceasta va „suna” foarte, foarte bine.

Skylar Grey, Natural Causes
În 2010, Holly Brook Hafermann a ales să își schimbe numele de scenă în Skylar Grey și cam tot din acel an a început și ascensiunea sa muzicală. Artista a scris versurile piesei Love The Way You Lie, care a ajuns la Rihanna și Eminem, cântec nominalizat la patru categorii la Grammy Awards, și a început să colaboreze cu P. Diddy (la Coming Home) și Eminem și Dr. Dre (I Need A Doctor). Piesele sale au ajuns pe coloana sonoră a unor filme ca Step Up Revolution, Need for Speed și Fifty Shades of Grey, iar luna aceasta, Grey lansează și un nou album, Natural Causes, care conține 13 piese (Come Up for Air, Moving Mountains), inclusiv un featuring cu Eminem (Kill for You).

Bastille, Wild World
După o vară extrem de aglomerată, în care au bifat Exit Festival, Electric Castle (mai e nevoie să vă spun că de-abia aștept să îi revină în România?), Paléo Festival, Lollapalooza, Sziget și multe alte concerte și festivaluri, băieții de la Bastille au revenit cu un nou album, Wild World, al doilea de până acum, lansând deja trei piese de pe el: Good Grief, Fake It și Send Them Off.

1

Jack White, Acoustic Recordings 1998-2016
Jack White lansează luna aceasta un album cu totul și cu totul special: Acoustic Recordings 1998-2016. Fostul solist al trupei The White Stripes ne propune astfel o călătorie în diferite epoci muzicale și ne invită să descoperim melodii vechi, reinterpretate, dar și cântece din perioada The White Stripes care nu au fost lansate niciodată.

Shawn Mendes, Illuminate
Are 18 ani, două albume, un trofeu People’s Choice Awards și zeci de alte premii și nominalizări la competițiile internaționale. Canadianul Shawn Mendes, căci despre el este vorba, a dat lovitura anul trecut cu piesa Stitches, care a devenit rapid un hit internațional și a adunat peste 595 de milioane de vizualizări pe YouTube, fiind prezentă pe primele poziții în topurile din întreaga lume. Luna aceasta îi va apărea și cel de-al doilea album, Illuminate, iar Mendes a „comis-o” deja cu un nou superhit, Treat You Better, lansat la jumătatea lunii iunie.

2

Meat Loaf, Braver Than We Are
Pentru nostalgicii muzicii anilor 80′ și 90′, artistul american Meat Loaf lansează Braver Than We Are, cel de-al treisprezecelea album din cariera sa. Acesta include zece piese, inclusiv Loving You’s a Dirty Job (But Somebody’s Gotta Do It), un cover al piesei lui Bonnie Tyler, creație a compozitorului Jim Steinman, care a produs și Braver Than We Are.

Sophie Ellis-Bextor, Familia
Multă vreme nu mi-a plăcut Sophie Ellis-Bextor, deși am încercat să îi ascult mai multe piese, din mai multe perioade. Efectiv stilul ei nu se „lipea” de mine. Dar apoi nu știu cum se face că am ascultat din întâmplare Heartbreak și cam din acel moment am reevaluat muzica lui Bextor. Luna aceasta, britanica lansează un nou album dance-pop, Familia, care include 11 piese, Come With Us fiind primul single promovat.

3

Usher, Hard II Love
După o absență de patru ani, era și cazul ca Usher să revină în peisajul muzical. Pentru noul album, acesta a colaborat cu Jermaine Dupri și Andrew Wansel de la Pop & Oak, iar în urmă cu trei luni a lansat și Crash, primul single de pe Hard II Love. Discul include și Champions, piesă care apare pe coloana sonoră a peliculei Hands of Stone.

Of Mice & Men, Cold World
Voi încheia recomandările muzicale ale lunii septembrie cu puțin metalcore. Bine, puțin mai mult. Americanii de la Of Mice & Men revin cu un nou album, Cold World, care conține 13 piese, toate scrise și compuse de solistul Austin Carlile și de colegii săi, Alan Ashby și Aaron Pauley.

4

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle