Playlist de pandemie cu Alexandra Stan, NOSFE și Sak Noel

aexandra stan sak noel nosfe

Alexandra Stan, NOSFE, Sak Noel și Los Tioz au lansat recent Tembleque, piesă ce se bucură de succes internațional și este deja difuzată în țări precum SUA, Canada, Germania, Austria, Elveția, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia, Australia și Noua Zeelandă. Am stat de vorbă cu Alexandra Stan, Sak Noel și NOSFE despre felul în care a luat naștere colaborarea lor, dar și despre muzică, în general și despre cum ar suna un playlist al lor propriu, pe timp de pandemie.

Campania de TikTok a reușit īntr-o săptămână să acumuleze peste 1.5 milioane de vizualizări, fiind generate aproximativ 450 de clipuri care au folosit piesa pe fundal.

NOSFE, Alexandra Stan, Sak Noel – O asociere de nume inedită, dar armonioasă. Cum a luat naștere această colaborare dintre voi pentru Tembleque?

NOSFE: Într-adevăr! Totul a început cu un remix la piesa Blekete, a lui Sak Noel. Am scris mai multe variante, am ales-o, împreună cu echipa mea, pe cea mai bună, apoi am contactat-o pe Alexandra, considerând-o cea mai potrivită pentru vibe-ul piesei.

Alexandra Stan: Am primit propunerea de a colabora pe piesa „Tembleque”, pe care am simțit-o de la primul play. De la propunere până când s-a materializat tot proiectul, lucrurile au mers foarte smooth și ne-am ințeles foarte bine, fapt care, zic eu, se și vede.

Sak Noel: Aveam o piesă Blekete care fusese creată în jurul anilor 2017. Chiar dacă era doar o variantă instrumentală, avea un feedback foarte bun în cluburi. NOSFE și Alexandra au văzut potențialul de a o transforma într-un hit internațional, ceea ce au și reușit. O știam pe Alexandra de ceva timp, iar despre NOSFE auzisem multe lucruri bune, așa că am fost foarte entuziasmat atunci când au decis să facem Tembleque împreună.

tembleque

Cu ce moment din viața voastră ați asocia această piesă?

NOSFE: Cu momentele în care încă puteam merge la mare și puteam face party-uri.

Alexandra Stan: Cu toate distracțiile în gașcă. Cu petrecerile de la malul mării. Cu momentele în care dansezi.

Sak Noel: Piesa originală a fost creată atunci când m-am mutat din Spania în USA, așa că ori de câte ori o aud îmi aduc aminte de senzația din acel moment, când totul este nou și fresh. Tembleque îmi aduce aminte de toți oamenii faini pe care i-am cunoscut în România de-a lungul timpului. Iar România chiar are cei mai buni producători din Europa, având niște modalități unice de a crea.

Un context inedit în care ați văzut această piesă ascultată, dansată?

NOSFE: Sunt o mulțime. Dar una simpatică a venit din partea unor părinți, care mi-au trimis un filmuleț cu băiețelul lor, care o dansa și fredona cu multă pasiune.

Alexandra Stan: Cred că sunt foarte multe. Publicul este foarte creativ și, dacă unei persoane îi place o piesă, o va asculta oricum și oriunde. Din bucătărie până la sală.

Sak Noel: Da! Și mi-a plăcut la nebunie să văd atât de mulți oameni dansând pe Tembleque. Mai ales în aceste momente în care lumea pare că are nevoie de mult mai multe good vibes, iar dansul e o modalitate de a-ți exprima fericirea.

Lucrurile se mișcă cu o viteză uluitoare acum, când tonul e dat pe Tik Tok/ Reels etc. Cum priviți voi aceste instrumente de social media? Vă amuză, va ajută, vă relaxează?

NOSFE: Cu siguranță am ajuns în punctul în care toate aceste instrumente te ajută, mai ales ca artist. Doar că există riscul să te defocuseze de la arta în sine, inclusiv să intervină, fără să îți mai dai seama, și în forma finală a ceea ce alegi să lansezi.

Alexandra Stan: Pentru un artist, este o altă oportunitate, o modalitate de a-și promova muzica, deci ajută. Pentru mine, ca om, cred că toate cele trei obiective sunt atinse: uneori mă distrez pe Tik Tok, uneori mă relaxez, dar aplicația a devenit parte din viața noatră. E foarte fun. Dacă nu ați încercat-o, go, go!

Sak Noel: Dacă nu erau ele, nu aș fi putut vedea atât de mulți oameni dansând pe Tembleque. Așa că da, sigur ajută!

În afară de Tembleque, ce alt numitor comun găsim la asocierea NOSFE, Alexandra Stan, Sak Noel?

NOSFE: Pasiunea pentru muzică frumoasă.

Alexandra Stan: Bucuria de a cânta și de a dansa. Limba italiană. Vibe-ul retro din videoclip, why not.

Sak Noel: Suntem cu toții foarte frumoși (râde).

Alexandra, cum a fost experiența din reality-show-ul Survivor? Ce ai descoperit despre tine datorita acestei competiții?

Alexandra Stan: O experiență din care am învățat foarte multe. Nu vreau să sune a clișeu, însă chiar m-a ajutat în multe feluri. Am învățat să am mai multă rabdare, să lupt, să muncesc și totodată să-mi păstrez principiile și valorile. Ce am descoperit? Că m-am comportat exact așa cum sunt și acasă sau între prieteni.

Cu care dintre colegii tai din industria muzicala ai vrea să participi la o astfel de provocare?

Hmmm… Killa Fonic (râde)

Vă simțiți prea bătrâni pentru… și prea tineri pentru…

NOSFE: Prea bătrân să fiu la modă, prea tânăr pentru a fi legendă.

Alexandra Stan: Bătrâni? Eu nu mă simt bătrână pentru nimic. Și nici prea tânără, zic eu. Am ajuns la o maturitate, sunt în continuare motivată, ambițioasă, încerc să mă depășesc, să fiu aproape de fani, de public și să lansez mereu melodii care să depășească granițele fonetice și geografice.

Sak Noel: Prea bătrân ca să mai joc fotbal în viața reală și prea tânăr ca să mă joc fotbal pe Playstation.

Dacă ați concepe un playlist pentru perioada de pandemie, am regăsi acolo….

NOSFE: Michael Jackson – Rock With You.

Alexandra Stan: Multă muzică pe care să dansăm: Kali Uchis – Telepatia, Tembleque, Drake – Toosie Slide, Sofi Tukker & Gorgon City – House Arrest, Criss Blaziny & Alexandra Stan – Delfinii, Rosalia & Travis Scott – TKN, Doja Cat – Say So, Karol G – Bichota și multe altele.

Sak Noel: … Doar două piese: “Tembleque” și “My Way” de la Frank Sinatra.