Playlist de octombrie: ce albume noi ascultăm în această lună

lady-gaga

Green Day, Placebo, Kings of Leon, Kaiser Chiefs: adevărul este că nici nu ştiu cu ce să încep, pentru că toate lansările de album din această lună sunt grozave. Aşa că nu vă mai ţin în suspans şi vă las cu piesele pe care trebuie să le includeţi în playlist-ul vostru din octombrie (şi nu numai).

1

Green Day, Revolution Radio
N-am mai ascultat un album Green Day de nici nu mai ştiu când (bine, ştiu, din 2012, când au lansat trilogia ¡Uno!- ¡Dos!- ¡Tré!), dar trebuie să recunosc că sufletul meu a rămas la genialul American Idiot, la senzaţionalele Jesus of Suburbia şi Wake Me Up When September Ends (încă mă mai uit la clipul lor cu Evan Rachel Wood şi Jamie Bell). După o absenţă de patru ani, băieţii revin luna aceasta cu Revolution Radio, cu melodii ca Youngblood (preferata mea de până acum) şi Bang Bang (lead single-ul de pe noul disc). Criticii spun că Revolution Radio se apropie cel mai bine de American Idiot, eu zic că era şi timpul să îl ascultăm din nou pe Billie Joe!

Placebo, Life’s What You Make It
La fel cum era timpul şi pentru un nou album Placebo, pentru care am aşteptat mai bine de trei ani. Iar partea bună este că, luna aceasta, Brian Molko şi Stefan Olsdal lansează nu unul, ci două albume Placebo. Este vorba de Life’s What You Make It, care include şase piese (trei cover-uri ale unor cântece semnate Talk Talk, Rowland Howard şi Freak Power, două înregistrări live ale superhitului lor Twenty Years şi un nou single, Jesus’ Son), şi A Place for Us to Dream, albumul care marchează aniversarea de 20 de ani a trupei, o compilaţie alcătuită din nu mai puţin de 36 de cântece, inclusiv legendarele Meds, Pure Morning şi Infra-Red.

2

Colbie Caillat, The Malibu Sessions
Colbie Caillat are momente în care îmi place foarte mult şi momente în care nu îmi place deloc. Acum câţiva ani, am ascultat săptămâni întregi Lucky, duetul său cu Jason Mraz, care i-a adus şi un Grammy, dar apoi ajunsese să mă enerveze atât de tare vocea ei că nu am mai ascultat acest cântec până astăzi, când m-am apucat să scriu articolul. Noroc că am uitat rapid de Lucky şi i-am descoperit piese care mi-au plăcut foarte mult (When The Darkness Comes sau Try), aşa că de-abia aştept să ascult integral noul album, The Malibu Sessions. Goldmine, primul ei single, este doza de optimism de care cred că avem nevoie în fiecare zi.

Kings of Leon, Walls
Băieţii revin în octombrie cu Walls, cel de-al şaptelea album din cariera lor, la care au colaborat cu Markus Dravs, producătorul cunoscut pentru colaborările sale cu Mumford & Sons, Coldplay şi Florence + the Machine. Misiunea lui a fost să îi ajute pe fraţii Followill să îşi regăsească identitatea muzicală, iar cu piese ca Waste A Moment şi Around The World, eu zic că a reuşit.

3

Kaiser Chiefs, Stay Together
Britanicii de la Kaiser Chiefs lansează Stay Together, un album care conţine 11 piese cu influenţe indie rock şi pop care sună tare, tare bine. Până acum am ascultat doar Parachute şi Hole In My Soul şi cred că direcţia lor este orientată acum mai mult spre partea de pop, dar sper că, la un moment dat, vor reveni şi cu un nou hit care să ne amintească de celebrul Ruby.

One Republic, Oh My My
Mi-a plăcut Kids din prima clipă în care am ascultat-o, dar trebuie să recunosc că nu am bănuit o clipă că e o piesă One Republic – nu ştiam cine o cântă şi, iniţial, până să înceapă versurile, am crezut că e vorba de Coldplay. Mă bucur că Ryan Tedder m-a surprins din nou şi m-a surprins plăcut – el este compozitorul din spatele unor superhituri ca Halo (Beyoncé), Bleeding Love (Leona Lewis) sau Burn (Elie Goulding), aşa că era de aşteptat să facă o treabă excelentă şi pentru bandul său, One Republic.

gaga

Lady Gaga, Joanne
Şi pentru că octombrie e luna surprizelor muzicale… plăcute, Lady Gaga revine cu un nou album, Joanne, pentru ai săi little monsters (cum le spune fanilor ei). Artista a lansat în urmă cu două săptămâni clipul piesei Perfect Illusion, iar de câteva zile a apărut şi varianta audio a baladei Million Reasons, care mie personal îmi place mult de tot. Însă piesa pe care o aştept cu nerăbdare este Hey Girl, un featuring cu senzaţionala Florence Welch, pe care sper să îl lanseze cât de curând.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle