Plan de vară: festivaluri, concerte și evenimente în România

Mai sunt două luni de vară (cel puțin oficial, că oricum sunt mari șanse să intrăm în prelungirile caniculare din septembrie), așa că e timpul să ne organizăm și să vedem care sunt locurile și evenimentele pe care le putem trece pe to do list-ul nostru.

The Fresh In The Garden, 8 iulie, la Grădina Botanică din București

Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru acest weekend, știm noi o oază verde în care să te relaxezi pentru câteva ore bune. The Fresh pune la cale o zi de muzică bună și distracție la Grădina Botanică din București, așa că, dacă vrei să îi asculți live pe Akua Naru, Deliric x Silent Strike feat. Muse Quartet, Laurel, Robin and the Backstabbers și mulți alții, adună-ți prietenii și organizați rapid o ieșire la iarbă verde! Detalii pe www.thefresh.ro.

Electric Castle, 12-16 iulie, Castelul Bánffy din Bonțida, Cluj

Fie că e soare, fie că e ploaie (sau furtună în toată regula), la Bonțida petrecerea ține până dimineața! Iar anul acesta cântăm și dansăm până în zori de zi cu Franz Ferdinand, Moderat, alt-J, Paul Van Dyk, Sohn, Duke Dumont, Architects, Timo Maas, Dub Pistols, TroyBoi, Subcarpați, Coma, Robin & The Backstabbers, Diamonds Are Forever, The Mono Jacks și mulți, mulți alții!

TimeShift Bucharest Music Festival, 20-23 iulie, Romexpo

Fanii muzicii electronice (și nu numai) își dau întâlnire între 20 și 23 iulie la TimeShift Bucharest Music Festival pentru patru zile de distracție alături de David Guetta, ATB, DJ Snake, Faithless, Aron Chupa, Manuel Riva, Robin Schulz și zeci de alți artiști din țară și străinătate.

Marele Picnic ShortsUP, 29-30 iulie, Grădina Botanică din București

Sâmbătă şi duminică, pe 29 şi 30 iulie, Grădina Botanică din Bucureşti găzduieşte, pentru al patrulea an consecutiv, Marele Picnic ShortsUP, evenimentul care aduce sub cerul liber scurtmetraje premiate la festivalurile de profil, filme adunate din toate colțurile lumii, despre oameni care schimbă lucrurile, despre libertate și evadare, despre lumi posibile. Astfel, timp de patru ore, participanții vor călători în locuri nemaivăzute, trăind o experiență cinematografică absolut spectaculoasă. Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile. Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.shortsup.ro.

Untold, 3-6 august, Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este și de această dată una dintre principalele destinații muzicale ale verii, iar festivalul Untold, care a ajuns acum la cea de-a treia ediție, a devenit deja un fenomen internațional. Muzică, energie, artificii, jocuri de lumini, Armin van Buuren, Martin Garrix, Ellie Goulding, Hurts, Afrojack, Hardwell, Steve Aoki, Tinie Tempah: noul capitol Untold va fi una dintre cele mai frumoase aventuri ale verii.

Summer Well, 12-13 august, Domeniul Știrbey

A Festival Like a Holiday… asta este fără doar și poate Summer Well! Line-up-ul ediției din acest an este absolut genial, așa că, dacă nu v-ați luat încă abonament, nu mai așteptați nici măcar un minut în plus! Editors, Birdy, Nothing But Thieves, The Kills, Glass Animals, Metronomy, Interpol și mulți alții vin pe 12 și 13 august la Domeniul Știrbey din Buftea, așa că pregătește-te pentru o sesiune de muzică bună și distracție la iarbă verde în unul dintre cele mai frumoase locuri de lângă București.

Divan Film Festival, 18-26 august, Dolj

La final de august, gurmanzii și iubitorii de filme bune merg la Divan Film Festival, singurul festival din România dedicat cinematografiei și artei culinare balcanice. Tema din acest an este dragostea, privită din perspectiva cineaștilor din Balcani, recunoscuți pentru modul inedit în care abordează subiectul iubirii. Divan Film Festival va avea loc în perioada 18 – 20 august în Craiova (la Cinema Inspire din Mercur Center și în Centrul Vechi), iar în perioada 21 – 26 august în Portul Cultural Cetate. Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele Divan Film Festival. În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, îar înscrierile se pot face pe pagina de Facebook Divan Film Festival.

AWAKE Festival, 1-3 septembrie, Domeniul Teleki

Sezonul festivalurilor de muzică se încheie cu AWAKE Festival, care va avea loc între 1 și 3 septembrie, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș. Printre artiștii confirmați la prima ediție se numără Rag’n’Bone Man, revelația muzicală a anului, Tom Odell, britanicul pe care l-am mai văzut la Untold și Summer Well, dar și trupe ungurești și românești, ca Mary PopKids, Subcarpați, Golan, Jurjak și Les Elephants Bizarres.

Foto: hepta.ro, David Eșanu, Electric Castle, Iulian Popa

Categorii Lifestyle