Piesele la care ar trebui să renunți pentru a arăta mereu stylish

A fi stylish nu ţine neapărat de lucrurile pe care le porţi, ci mai degrabă de felul în care le porţi, însă cu toate acestea, există câteva piese pe care ar fi bine să nu le încerci vreodată (sau dacă le ai deja în garderobă, să renunţi la ele):

Scapă de: bijuteriile care arată ieftin

Nu e nevoie să porţi neapărat bijuterii scumpe, din metale preţioase sau cu pietre preţioase, pentru a fi stylish. Există nenumărate opţiuni la preţuri extrem de accesibile, însă trebuie să ştii cum să le alegi.

În cazul accesoriilor la preţuri accesibile, ocoleşte piesele care au pietre (mai ales din plastic; cele din sticlă pot arăta okay, însă nu mereu), şi optează mai degrabă pentru modele minimaliste. De asemenea, renunţă la metalele prea strălucitoare şi la piesele statement cu multe ornamentaţii (este foarte puţin probabil ca detaliile minuţioase să fie lucrate impecabil). (Poţi afla aici şi mai multe tips & tricks legat de cum să alegi bijuteriile astfel încât să pară mai preţioase decât sunt de fapt).

Brățară & Other Stories – aici

Scapă de: Jeggings

Cu toate că skinny jeans sunt, în teorie, out of fashion, conform tendinţelor (care sunt, de câteva sezoane încoace, orientate mai degrabă către siluete clasice sau uşor retro), acest model de jeanşi rămâne totuşi cel mai cumpărat din lume.

Există o explicaţie logică – jeanşii skinny sunt uşor de asortat la orice, au un uşor efect de lifting astfel încât flatează silueta (în afară cazului în care sunt prea strâmţi) şi conturează formele. Aşadar, nu e cazul să renunţi neapărat la ei cu totul.

Cu toate acestea, ceea ce nu ar trebui să ai vreodată în garderobă sunt jeggings. Acel hibrid dintre jeans şi leggings, care nu face altceva decât să se lipească în cel mai neflatand mod posibil de siluetă şi să scoată la iveală orice mică imperfecţiune.

Chiar dacă ai o siluetă absolut perfectă, uită de jeggings – sunt creaţi din materiale de slabă calitate (majoritatea modelelor nici măcar nu au vreo legătură cu denimul clasic, fiind în mare parte realizate din lycra sau spandex).

Când vine vorba despre skinny jeans, optează pentru modele din denim care să aibă un conţinut de lycra de maximum 30%.

Jeans COS – 317 lei – aici

Scapă de: Treninguri de sport drept ţinută de zi

Trendul athleisure a prins atât de bine la nivel global încât ai nenumărate opţiuni cu aer sporty şi nicio scuză să porţi o piesă destinată orelor de fitness drept îmbrăcăminte de zi cu zi.

Înlocuieşte bluzele de trening cu jachete bomber sau cu hanorace, rezervă colanţii din lycra pentru sesiunile de sport şi optează pentru leggings din materiale mai groase şi neapărat netransparente) pentru ţinutele de zi, iar în cazul pantalonilor, înlocuieşte-i pe cei de trening cu o variantă super cool de pantaloni sporty, de pildă nişte jogging pants cu siluetă relaxată sau nişte pantaloni inspiraţi de cei de trening, cu câte o dungă laterală care merge de-a lungul piciorului.

Jachetă bomber H&M – 69,90 lei – aici

Scapă de: Încălţămintea care nu mai e de mult în tendinţe

Nu zic că ar trebui să dai fuga să cumperi pantofii cei mai nou apăruţi pe piaţă, însă este cazul să renunţi la modele care au apus de mult, gen sneakerșii cu talpă ortopedică.

Tendinţele actuale includ câteva ceva pentru toate gusturile. Dacă înclini către un stil mai masculin, poţi încerca o pereche de loafers sau de pantofi Derby. Dacă îţi plac pantofii ornamentaţi, poţi opta pentru nişte botine cu aplicaţii metalice sau nişte sock boots cu fir metalizat. Dacă preferi un stil mai feminin, îţi propun botine albe (un micro-trend al sezonului) sau flats inspiraţi de poantele de balet. În cazul în care preferi ceva mai sporty, niște sneakers clasici sau nişte slippers sunt perfecţi.

Sandale Mango – 199,90 lei – aici

Scapă de: Piesele pe care le are toată lumea

Ideal ar fi să ocoleşti piesele pe care le are toată lumea şi să optezi pentru haine şi accesorii care îţi pun în evidenţă individualitatea. Acest lucru se aplică în special în cazul în care piesele respective nici măcar nu sunt stilul tău.

Încearcă să nu te laşi influenţată de faptul că unele piese sunt un simbol de statut, şi optează numai şi numai pentru haine şi accesorii care îţi reflectă preferinţele – mai exact, de fiecare dată când eşti pe punctul de a achiziţiona ceva, întreabă-te dacă ai fi dispusă să cumperi acel lucru indiferent dacă ar avea sau nu eticheta pe care o are, şi continuă cu achziţia numai dacă răspunsul este unul pozitiv.

Vestă Mango – 199,90 lei – aici

Scapă de: Piesele fast fashion care sunt copii ale unor piese de pe podium

Este senzaţional faptul că magazinele fast fashion merg pas la pas cu tendinţele de pe podium, astfel încât poţi să adopţi orice trend la o fracţiune din costul hainelor şi accesoriilor cu etichetă de designer, în cazul în care nu îţi permiţi varianta din urmă.

Când este vorba de replici mult prea exacte ale pieselor de pe podium însă, este de preferat să zici pas”. Magazinele fast fashion sunt pline de opţiuni stylish, aşa că nu are niciun rost să porţi ceva ce se vede de la o poştă că este o copie la preţ redus a unei piese de designer.

Top Zara – 99,90 lei – aici

Scapă de: Orice haină prea sexy

Era sexy” a apus şi, după cum spuneam şi aici, fashion girls se orientează mai degrabă către variante mai discrete de senzualitate.

Cum ar fi o rochie furou purtată pe deasupra unei cămăşi sau a unui pulover pe gât. Dacă ai nevoie de inspiraţie, găseşti aici câteva idei – de la rochii cu accente feminine (pentru a înlocui rochiile bodycon) şi până la moduri în care poţi face că o pereche de army pants să arate seducător.

Rochie Sans Souci – 170 lei – aici

Foto: hepta.ro