Piesa-vedetă a sezonului: Rochia din catifea

Ralph Lauren, Valentino

Dacă vedeta verii a fost rochia furou din mătase sau voal, piesa-fetiş a sezonului de toamnă păstrează aerul de graţie şi delicateţe, însă ia o formă mai somptuoasă, şi un aer princiar. Este vorba despre rochia din catifea, un element recurent în cadrul multor colecţii pentru sezonul rece.

Ralph Lauren
Ralph Lauren

Pe podiumul Ralph Lauren (foto sus – primele două imagini) a apărut în versiuni maxi, cu pliseuri sau drapaje şi siluete care ating podeaua sau chiar includ o mică urmă de trenă. La Valentino (foto sus – ultimele două imagini), a apărut în varianta turtleneck (cu croială pe gât sau purtată pe deasupra unul pulovăr pe gât) într-o nuanţă tomnatică de galben muştar. În colecţia Preen şi-a făcut apariţia cu drapaje care modelează silueta, iar în colecţia Monse, cu decupaje laterale pline de senzualitate. Colecţia Giorgio Armani a abundat de piese din catifea, de la pantaloni sau fuste, până la cape şi bineînţeles rochii (în variante care duc cu gândul la Prom dresses), în timp ce la Prada, materialul a fost brodat cu motive florale sau împodobit cu aplicaţii de mărgele.

Monse
Monse
Preen
Preen

Fendi, Dries Van Noten, Y/Project, Etro, Alberta Feretti, Fendi, Nina Ricci sau Dolce & Gabbana sunt alte câteva branduri din lista lungă de nume ce au inclus rochiile de catifea în colecţiile toamnă/iarnă 2016-17.

Fendi, Giorgio Armani, Prada
Fendi, Giorgio Armani, Prada

Pe cât pare de pretenţioasă, rochia din catifea este de fapt o piesă chiar foarte versatilă. Dacă alegi o croială clasică, precum cea A-line sau petrecută în talie, o poţi purta fără probleme în timpul zilei, alături de o pereche de botine cu toc gros sau nişte balerini inspiraţi de poantele de balet (un alt trend uriaş al sezonului). Poţi asorta o jachetă din denim sau una cu vibe utilitar pentru a contrasta cu romantismul rochiei. O astfel de ţinută este perfectă atât pentru un setting casual, cât şi pentru birou.

Pentru o întâlnire romantică, mergi pe varianta unei rochii din catifea cu detalii ultra-feminine, precum bretelele subţiri sau volanele. Poart-o cu pantofi cu toc şi o poşetă miniaturală.

În cazul în care este vorba de un registru formal, ce poate fi mai potrivit decât o rochie lungă până în pământ pentru o apariţie dramatică? Asortează neapărat cu un machiaj cu buze într-o nuanţă de roşu burgund.

Mai jos găseşti câteva rochii pe care noi le-am pus deja pe wishlist-ul pentru toamnă.

SHOP THIS STORY: