Piesa de îmbrăcăminte underrated pe care ar trebui să o porți mai des

Dacă mă întrebi pe mine care e cea mai underrated piesă de îmbrăcăminte, am să îți răspund fără ezitare – tricoul alb.

Da, clasicul tricou alb pe care îl are toată lumea în șifonier ar trebui să fie, după părerea mea, mult mai valorificat. De regulă, cumpărăm tricourile albe ca un afterthought, ceva ce apucăm în grabă de pe un stand din magazin în drum spre casa de marcat. Și, la fel, de cele mai multe ori nu întindem mâna către ele decât când rămânem fără alte haine curate sau călcate, ori când ne grăbim să ieșim pe ușă și aruncăm la repezeală pe noi ceva cât mai simplu și mai la îndemână.

Și e păcat – pentru că tricourile albe sunt super cool tocmai prin simplitatea lor.

La cel mai recent Fashion Week de la Londra, dintre toate piesele din colecția proprie, Victoria Beckham a ținut să sublinieze că în topul preferințelor sale este… tricoul alb! Ba, mai mult, a adăugat că este una dintre piesele cărora le-a acordat cea mai multă atenție atunci când a gândit noua colecție, considerând că tricoul alb perfect trebuie să fie boxy și masculin dar nu foarte lung, și nu ar trebui să fie prea decoltat”.

Versiunea de tricou alb a Victoriei o poți achiziționa de pe site-ul sau (aici – contra sumei de 90 de lire), însă, desigur, poți să alegi ce tip de fit ți se pare că ți se potrivește mai bine. Eu una înclin către croielile supradimensionate cu decolteu rotund, din bumbac sau in, însă poți fie să găsești o siluetă favorită și să îți faci un stoc de tricouri albe în același stil, fie să îți creezi o colecție” formată din mai multe tipuri de fit, din care să alegi în funcție de look-ul pe care vrei să îl compui (tricouri mai strâmte alături de piese mai largi și viceversa).

Dacă încă nu te-am convins exact cât de cool poate fi un simplu tricou alb, iată câteva exemple de look-uri în care îl poți integra:

Pantalonii din piele lăcuită (sau cu aspect glossy) sunt în topul tendințelor acestui sezon. Pentru că sunt deja o piesă statement, vor arăta foarte bine alături de o piesă simplă, precum tricoul alb.

Materialul reiat e de asemenea in topul tendințelor actuale. Un outfit compus din pantaloni din reiat și un tricou alb este pe cât de simplu de pus cap la cap, tot pe atât de cool.

Și încă un exemplu cu pantaloni – de data asta este vorba despre pantalonii evazați – și ei super în trend în acest moment. Poarta-i ziua cu un tricou alb și o pereche de ochelari de soare, iar seara, daugă niște bijuterii și o pereche de pantofi cu toc.

Cămașa e piesa go-to pe care o asociezi cu costumul de inspirație masculină, însă dacă vrei un vibe mai casual, o poți substitui cu un tricou alb.

O idee de outfit de birou deloc plictcoasă – tricou alb + fustă creion cu un twist aparte (despicată sau cu croială petrecută, de exemplu) plus un trench coat lung până în pământ.

Nu puteam să omit de pe listă look-ul cel mai la îndemână – tricou + jeans + tocuri. Dacă un style icon precum Carine Roitfeld recomandă acest mix (care poți observa în fotografia de mai jos că este aprobat de ÎNCĂ un style icon – Jeanne Damas), e clar că este unul cu care nu ai cum să o dai vreodată în bară.

Bineînțeles, tricoul alb este cel mai simplu mod de a echilibra o piesă elegantă, astfel încât look-ul de ansamblu să stea fix la granița dintre relaxare și sofisticare.

Foto: hepta.ro, Pinterest