Pierre Cardin a murit! Designerul avea 98 de ani

Finalul anului 2020 vine cu o veste tristă pentru pasionații de modă: celebrul designer Pierre Cardin a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 98 de ani.

Născut pe 2 iulie 1922 în San Biagio di Callalta (Italia), Pierre Cardin s-a mutat încă de când era copil în Franța. El a devenit cunoscut în anul 1951, după ce a creat mai multe costume pentru un bal mascat care a avut loc în țara lui natală, la Palazzo Labia din Veneția, și care a fost denumit „Petrecerea Secolului”. La doi ani după această reușită, Pierre Cardin a trecut la moda haute couture și a adus pentru prima dată în centrul atenției hainele unisex. Tot el este și designerul care a creat celebra „bubble dress”.

„Îl respect pe Pierre Cardin cu totul, fiindcă el e totul. Ș tie să taie și să facă totul singur. Este primul în atelier, un administrator, un om de afaceri, un regizor, un ambasador, un mecena. Este primul creator de modă care a înțeles că prezentările sunt vectori de imagine. Este un împărat, un cuceritor.” , spunea despre designer Jean Paul Gaultier, unul dintre discipolii lui Pierre Cardin.

FOTO: Hepta

Categorii Lifestyle