Pielea lăcuită – un trend care merită încercat

Pielea lăcuită e un trend… interesant. Pe de o parte, nu poţi să nu îl iubeşti, pentru că arată absolut spectaculos, iar pe de altă parte, nu te poţi abţine să nu îl urăşti măcar un pic, pentru că, în ciuda atitudinii effortless pe care o emană, nu e tocmai cel mai simplu de purtat.

Piesele din piele lăcuită au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme şi dacă te uiţi peste instantaneele de street style de la cele mai recente Fashion Weeks e imposibil să nu remarci măcar câteva ţinute cool care includ astfel de detalii – semn că e un trend în toată regula (şi că e cazul să încerci şi tu!).

În primul şi în primul rând, să trecem în revistă avantajele:

– Arată senzaţional, asta nu poţi să negi.

– Are un efect spectaculos fără să depui prea mult efort în compunerea ţinutei.

– E un material fotogenic (din nou, dovada e în instantaneele de street style).

– Nu costă o grămadă de bani (găseşti în magazinele fast fashion piese din imitaţie de piele tratate astfel încât să aibă aspect lăcuit, și care arată la fel de bine precum cele din piele).

– Arată sofisticat (da, chiar şi în cazul pieselor cu preţuri nu foarte mari!).

– E uşor de inclus în ţinute (nu ai nevoie de cine știe ce artificii de styling).

– Nu în ultimul rând, e genul de detaliu care transformă instantaneu un outfit, oferindu-i o tuşă edgy.

Dezavantajele, pe de altă parte, sunt puţine. De fapt, este vorba despre unul singur: pielea lăcuită nu e un material care lasă pielea prea bine să respire, aşa că e posibil să fie un pic inconfortabil de purtat, şi, în plus, dacă ai purtat vreodată piele lăcuită, ştii că face un sunet cel puţin amuzant cu fiecare mişcare.

Numărul avantajelor versus cel al dezavantajelor spune totul – în ciuda unui mic disconfort pe care ar putea să îl provoace, pielea lăcuită e un trend pe care ar trebui să îl încerci!

Iată cinci moduri în care o poţi face:

Pantalonii din piele lăcuită sunt cea mai la îndemână piesă ca să încerci trendul. Sunt foarte uşor de asortat (după cum poţi observa mai jos, e de-ajuns să asortezi un tricou şi pantofi cu toc, eventual şi un blazer din mătase, dacă vrei să creezi un contrast interesant). Pro tip: evită croielile foarte strâmte, îţi va fi aproape imposibil să îmbraci nişte pantaloni super skinny şi cu siguranţă nu vor fi deloc confortabili.

Dacă preferi varianta mai îndrăzneaţă, înlocuieşte versiunea easy” a pantalonilor din piele neagră cu unii într-o nuanţă aprinsă de roşu. Asortează-i cu piese understated (de exemplu, cu un pulover granny chic, ca în fotografia de mai jos), pentru a echilibra aspectul de ansamblu şi pentru a menţine pantalonii în prim-plan.

O fustă mini cu talie înaltă are puterea de a subţia silueta (prin faptul că accentuează partea cea mai îngustă a taliei) şi, de asemenea, face picioarele să pară mai lungi (şi ca tu să pari mai înaltă). Încearcă o variantă din piele lăcuită şi efectul va fi wow!

Dacă îţi place mult acest trend, de ce să nu încerci o piesă mai îndrăzneaţă – un corset din piele lăcuită este un attention grabber garantat.

Dacă te afli la polul opus – mai exact, nu ești încă pe deplin convinsă să porți ceva din piele lacuită – încearcă mai întâi o pereche de pantofi până te obișnuiești cu ideea și îți faci curaj să încerci și o piesă de îmbrăcăminte din piele lăcuită.

Foto: hepta.ro