Pianista Mădălina Pașol va susține spectacol impresionant la Teatrul Național din București

Pe 18 iunie, remarcabila pianistă Mădălina Pașol va urca pe scena Teatrului Naţional București pentru a interpreta, în primă audiție, un recital format din 10 compoziții muzicale clasice, semnate de compozitorul Dan Popescu.

Dan Popescu și-a început studiile de pian în cadrul Școlii de Muzică nr. 5. din București, sub îndrumarea profesorului compozitor Liviu Dandara. Pasiunea pentru acest instrument a descoperit-o mai târziu, alături de profesorul Dumitrescu. După mai bine de 40 de ani, acesta își începe cariera de compozitor la cel mai frumos îndemn, cel al fiicei sale, asa cum se poate vedea și din declaraţia sa: 
„Iniţial, exemplul mi-a fost dat de fiica mea, care a creat în mod neasteptat o prima compoziţie dedicată… mie, un moment foarte emoţionant. De multe ori, mă așez în faţa pianului, pornesc într-o direcţie și descopăr o fraza sau un crâmpei de măsură – de acolo poate porni o intreaga melodie. De cele mai multe ori însă, rafinarea unei piese este o căutare de-a lungul mai multor luni, o muncă, un obiectiv de a parcurge anumite fraze, direcţii armonice sau linii melodice. Dar întotdeauna, inspirația vine chiar de la instrumentul la care compun – pianul. Vibraţiile sale, sunetul polifonic și armoniile, cumva, îmi direcţionează urechea, mâna? Este greu de spus…”

Concertul de pe 18 iunie, Portret, va fi însoțit de lansarea primului album, format dintr-o colecţie de 6 opere, album ce poartă un nume reprezentativ pentru descoperirea acestei noi vocaţii și anume Revelation. Compozitorul Dan Popescu și talentata pianista, Mădălina Pașol au lucrat împreună pentru înregistrarea acestui album, cu convingerea transmiterii pentru prima dată către public a pasiunii lor pentru muzică și frumos.

„Concertul Portret este momentul adevărului – confruntarea cu un public mai larg și cu reacţia audienței la compoziţiile mele. Desi creaţia mea nu are motive ulterioare sau comerciale, cred că pentru orice artist, daca îmi permit să mă consider așa, reacţia și aprecierea publicului sunt esențiale în evoluţia viitoare. Albumul cu piesele selectate din concert este și acesta o premieră pentru mine și, în plus față de experiența din studioul de înregistrare sau a producţiei unui album, a vedea rodul propriei creaţii transpus într-un produs final rezonează atât cu compozitorul, cât și cu omul de afaceri din mine”, a declarat Dan Popescu.

Categorii Lifestyle