Petrece un weekend special la Festivalul Undercloud 2016!

istoria comunismului

Spectacolul-lectură Copilul Divin în prezența lui Pascal Bruckner, Copilul lui Noe după Eric Emmanuel Schmitt, Cabaret Dada de Matei Vișniec, workshopul Shakespeare stories susținut de Marian Râlea, dar și conferința Teatrul independent în Asia de Sud-Est: iată numai o parte dintre evenimentele care te așteaptă în acest weekend, 27-29 august, la Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD. De asemenea, între spectacole, poți vizita gratuit expoziția Negația dadaistă, în foaierul ARCUB-Gabroveni, și te poți bucura de atmosfera veselă de pe terasa Festivalului.

Weekendul începe cu spectacolul Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal (foto sus), în regia lui Slava Sambriș, după o piesă de Matei Vișniec. Spectacolul care va începe vineri, la ora 18:00, este o comedie istorică în care granițele dintre normalitate și absurd devin tot mai neclare.

Tot vineri, în Omul-pernă, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici într-o comedie foarte, foarte neagră, iar spectacolul-lectură Copilul Divin, după romanul lui Pascal Bruckner și regizat de Chris Simion-Mercurian (interviul video #LifeCouch cu Chris Simion poate fi urmărit aici), jonglează cu ideea ingineriei genetice.

Sâmbătă, 28 august, festivalul continuă cu o conferință despre Teatrul independent în Asia de Sud-Est, în care Benny Lim, profesor de Studii Culturale la Hong Kong, va povesti cum în unele zone ale lumii cenzura nu e doar o metaforă, iar a spune adevărul pe scenă presupune câteodată un mare risc. Conferința este moderată de criticul de teatru Octavian Saiu. Tot sâmbătă, nu ratați Copilul lui Noe, un spectacol-lectură după Eric-Emmanuel Schmitt, în care vă puteți întâlni cu George Ivașcu, Vlad Logigan, Cristi Iacob și Dorina Chiriac. Dacă vrei să afli mai multe despre lumea bancară, reprezentanția Creditul cu Răzvan Vasilescu și Ștefan Pavlu este locul în care trebuie să fii. Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half spune povestea unui punk-rocker transsexual, acesta fiind poate cel mai controversat musical punk-rock care s-a făcut vreodată. Iar dacă îți plac marionetele, trece pe listă și Voix dans le noir, un spectacol de marionete pentru adulți al companiei Collectif Kahraba (Franța/Liban), realizat după texte de Matei Vișniec. Ziua Necunoștintei este un one-man show cu actorul Alex Ștefănescu, acesta propunând o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la intrebări profunde precum: „Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, „Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, „Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”.

Duminică, de la ora 12.00, îți propunem workshopul Shakespeare Stories, care se adresează actorilor și regizorilor care vor să-și perfecționeze tehnicile și să studieze timp de trei ore sub îndrumarea lui Marian Râlea. De la ora 17:00, începe Cabaret Dada, spectacol-lectură după Matei Vișniec și regizat de Chris Simion-Mercurian. Distribuția este formată din Matei Vișniec, Niko Nitai, Cristi Iacob, Dorina Chiriac, Alexandra Fasolă, Ioana Marchidan, Gabriela Iacob, Vlad Logigan, Marian Râlea și alții. După spectacol, de la ora 18:00, ești așteptat la dialogul Despre spiritul dada și avangarda împreună cu dramaturgul Matei Vișniec, artistul plastic Mirela Trăistaru, istoricul de artă Ariadna Zeck, actorul Niko Nitai, criticul Octavian Saiu și regizoarea Chris Simion-Mercurian. Intrarea este liberă.

Programul complet al festivalului este disponibil aici.

Categorii Lifestyle