Peste 40 de filme vor fi proiectate la București Docuart Fest, festivalul de film documentar românesc

docuart-fest

Iubitori de film documentar de pretutindeni, selecția oficială a festivalului de film documentar românesc, București Docuart Fest 2016, este gata. În cele trei secțiuni competiționale (principală, studențească și de documentar TV) au fost selectate 25 de titluri. Acestea vor fi aduse bucureștenilor în perioada 27 septembrie – 2 octombrie la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea, în cadrul celei de-a V-a ediții a festivalului documentarului românesc.

Selecția oficială a fost întocmită din peste 70 de documentare înscrise în această primăvară, fiind realizată de un juriu de preselecție format din criticii de film Mihai Fulger, Anca Grădinariu și Florin Barbu, care s-au implicat în acest proiect încă de la a II-a ediție.

„Mișcarea documentaristă românească devine o industrie în sine. Cele peste 70 de filme înscrise demonstrează vitalitatea și diversitatea subiectelor abordate atât de regizorii debutanți, cât și de cei consacrați. Documentarul a devenit din «ruda săracă a ficțiunii», un gen din ce în ce mai apreciat și mai popular”, spune Daniela Apostol, directorul festivalului.

Printre documentarele proiectate la Docuart Fest se numără End of Summer (regia: Alina Manolache), Ultimul căldărar (regia: Cosmin Bumbuț), We Fly Again (regia: Alexandru Vlad), Cinema, Mon Amour (regia: Alexandru Belc).

Pe lângă cele 25 de filme ce urmează să treacă printr-un nou proces de jurizare, Docuart Fest aduce 20 de proiecții în afara competiției, dezbateri, sesiuni de master class și activități care vor fi anunțate odată cu publicarea programului oficial al evenimentului ce cuprinde șase zile. București Docuart Fest este organizat de Docuart, fiind co-finanțat de Ministerul Culturii prin programul Accces și de Consiliul Național al Cinematografiei în urma selecției la concursurile de finanțare.

Intrarea în lumea documentarului este liberă, lista integrală a filmelor selectate de comisia de preselecție poate fi văzută aici.

Categorii Lifestyle