Performanță și design: o experiență Jaguar F-PACE

DSC_0214c

Cum reușești să îți păstrezi calmul în trafic și totuși să ajungi la timp la întâlniri și aniversări chiar într-o zi haotică în București? Simplu: alegi o mașină comodă, rapidă și (să nu uităm să menționăm) extrem de frumoasă. Cum ar fi noul crossover de la Jaguar, F-PACE. Cam așa am trecut eu cu bine peste ziua de 1 iunie, care a adus capitală nu doar o mulțime de concerte și evenimente destinate piticilor (și câteva drumuri programate pentru cumpărături de cadouri la mine în agendă), ci și un miting care a blocat întregul bulevard Kiseleff și Piața Victoriei timp de jumătate de zi, dar și o căldură de miez de vară.

Jaguar F-PACE este o mașină sexy: asta cu siguranță, dacă îmi amintesc câte priviri s-au întors după ea pe stradă (da, inclusiv ale reprezentanților poliției rutiere și ale posesorilor unor mașini sport și cu sigle celebre pe ele). Sportivă, și trebuie să recunosc că doar rapiditatea ei m-a scos din câteva intersecții foarte aglomerate. Și confortabilă: chiar dacă e considerată un SUV, Jaguar F-PACE a fost exact atât de înaltă încât să văd bine traficul de la volan și exact atât de joasă încât să nu am nevoie toată ziua de pantofii cu toc pentru a mă cocoța pe scaun. Însă ce m-a cucerit cu adevărat a fost ușurința cu care m-am „împrietenit” cu ea, încă din primele cinci minute; mi-am promis că următoarea mașină va avea cutie de viteze automată (must-have în situații de 40 de minute petrecute bară la bară). Dar și ecranul enorm HD (12,3 inchi) și sistemul InControl Touch Pro, pe care îți poți seta mai ceva ca pe un laptop preferințele muzicale, rutele pe care le ai de parcurs și telefonul.

DSC_0106c

Ce n-am încercat? Ei bine… scaunele încălzite din spate (aștept un test-drive și pe la începutul lunii noiembrie), o cursă lungă pe autostradă (sportivitatea și fiabilitatea modelului te îmbie să pleci chiar și la o călătorie pînă la… Londra) și Activity Key, noul „gadget” propus de Jaguar, care îți permite să pleci la plajă doar în pantaloni scurți, fără nici un fel de bagaj și fără grija cheii de la mașină (e o brățară rezistentă la apă, care înlocuiește cheia mașinii).

„Rămânând 100% fideli principiilor noastre în ceea ce priveste design-ul, noul model F-PACE este instant recognoscibil ca fiind membru al familiei Jaguar. Oferă tot spațiul interior pe care vi l-ați putea imagina – și chiar mai mult. În plus, prin intermediul abordării noastre disciplinate față de suprafețe, proporții și puritatea formei, am creat ceea ce eu consider că este cel mai echilibrat și mai atrăgător vehicul din clasa sa”, spunea, la lansarea modelului, Ian Callum, Director de Design, Jaguar.

DSC_0052c

De reținut:

  • Lansarea modelului Jaguar F-PACE marchează și debutul mondial al accesoriului denumit „Activity Key” – o brățară rezistentă la apă, care înlocuiește cheia mașinii pentru activitățile în aer liber.
  • Are un portbagaj de 650 de litri (perfect pentru shopping) și poate fi achiziționat într-una dintre cele 14 culori disponibile.
  • Modelul Jaguar F-PACE este disponibil cu următoarele motorizări: 2.0D 180CP (în varianta cu transmisie manuală și automată), 3.0D V6 300CP și cele 2 motorizări pe benzină, 3.0l S/C V6 cu performanțe de 340CP și respectiv 380CP.
  • F-PACE poate fi comandat în următoarele nivele de echipare: Pure, Prestige, R-Sport, Portfolio, S și ediția limitată First Edition, care se va produce doar în primul an de la lansare, într-un număr limitat de 2.000 de unități.
  • Prețurile încep de la 38 600 Euro + TVA, pentru varianta 2.0D 180CP Pure AWD cu transmisie manuală.
  • Comenzi, test-drive, www.jaguar.ro

DSC_0198c

Foto: Dan Garcea / Bizmark

Categorii Lifestyle