Pe 29 și 30 iulie, îți dăm întâlnire la Marele Picnic cinematografic al verii!

picnic shortsup

Vară, soare, voie bună, mii de pături aliniate pe pajiște și tot atâtea priviri ațintite asupra ecranului de cinema. Pe 29 și 30 iulie, ne vedem la Marele Picnic ShortsUP, un festival ce reinterpretează prin film și muzică unul dintre cele mai frumoase colțuri verzi din capitală: Grădina Botanică din București.

A 3-a ediție a Marelui Picnic cinematografic va debuta vineri, 29 iulie, începând de la ora 19:00, la Grădina Botanică București și va include proiecții de film, concert de jazz, video mapping și ateliere interactive. Nevoia de evadare, dorința de libertate și apropierea de natură în mijlocul aglomerărilor urbane se vor regăsi pe ecran în scurtmetrajele difuzate în cadrul evenimentului, un mix de comedie, ficțiune și animație compatibile cu starea de vacanță a celor prezenți la eveniment.

Printre scurtmetrajele proiectate la ShortsUP se numără Talismanul salvator, în regia lui Matthew Moore, un scurt manual despre cum să devii erou pentru cei de lângă tine, premiat cu Ursul de Cristal la Berlin International Film Festival și proiectat la Marele Picnic vineri, 29 iulie. Tot vineri vedem și Tigri la coadă, regizat de Benoît Chieux, o animație ludică premiată la Seoul International Cartoon Animation Festival despre pactul secret dintre creativitate și lene, o poveste care în mod sigur vă va aduce zâmbetul pe buze.

Talismanul salvator
Talismanul salvator

Sâmbătă, spectatorii vor călători în comunități vecine și vor testa alternativa unei vieți departe de casă alături de personajul scurtmetrajului În sălbăticie (regia: Amanda Forbis și Wendy Tilby), un englez care se mută în Canada anilor 1909. Animația lui Armanda Forbis ajunge la ShortsUP după ce a fost nominalizată la Oscar și premiată la Genie Awards. Tot din programul de sâmbătă face parte și scurtmetrajul Răspunsuri, în regia lui Michael Goode, cel mai bun film scurt de acțiune la Santa Barbara International Film Festival. Imediat după ce părăsește lumea în urma unui accident de mașină, o persoană are șansa să afle răspunsuri la câteva întrebări-cheie, printre care și cea mai importantă: care a fost sensul vieții sale?

Așadar, ne vedem la ShortsUP?

Foto: Iulian Popa

Categorii Lifestyle