Participă și tu la Happy Run 2016, cursa dedicată prevenției cancerului la sân

run

Dacă și tu vrei să susții lupta împotriva cancerului la sân, atunci este timpul sa iei atitudine! Fundaţia Renaşterea te invită pe 4 iunie să iei startul la Happy Run – Race for the Cure România, cu Start la Intrarea Piaţa Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău.

Ce este Happy Run?

Race for the Cure România este cea mai renumită cursă dedicată prevenţiei cancerului la sân din lume. Înscrierile se pot face până pe 3 iunie pe: www.fundatiarenasterea.ro şi în ziua cursei, în intervalul orar 8-10, în parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle). Race for the Cure este cel mai amplu şi de succes eveniment internaţional de sărbătorire a învingătoarelor în lupta cu cancerul mamar, de informare şi strângere de fonduri. Inaugurată în anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursă cu 800 participanţi în Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanţi în întreaga lume. Fondurile strânse în cadrul acestui cros caritabil vor fi folosite pentru:

  • A oferi peruci pacientelor oncologice;

  • A oferi teste gratuite pacientelor oncologice;

  • A oferi proteze mamare;

  • Sesiuni de suport și informare asupra noilor terapii pentru paciente;

  • Susținere psihologică pentru paciente;

  • A organiza reuniuni de specialitate între medici, autorități, pacienți și companii;

  • Campanii de informare asupra importanței depistării precoce a cancerului la sân.

Evenimentul va fi structurat pe trei categorii: 5 km – competiție alergători, Fitness Walk – 5 km – plimbare pentru persoane de toate vârstele și Fun Walk – 1 km – plimbare.

Cele trei curse reprezintă o modalitate de conștientizare a importanței prevenției cancerului și de sărbătorire a învingătoarelor în lupta cu cancerul. Donația recomandată pentru înscriere este de 50 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copiii între 14-18 ani (copiii sub 14 ani pot participa gratuit).

Participanții vor primi tricoul oficial al cursei, vor avea acces la cele trei puncte de hidratare (apa Vittel), vor participa la încălzirea în ritm de dans oferită de trainerii de la World Class și vor primi o medalie la trecerea liniei de sosire, precum și un bilet la tombola cu premii. Pentru copii se vor organiza activități și jocuri interesante și distractive, iar finalul va fi marcat de un concert de excepție.
   

Cine participă?

La acest eveniment vor participa numeroase personalități, susținătoare ale activităților fundației –  membrele board-ului Fundației Renașterea: Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Șucu, Andreea Mihai, Amalia Năstase, Monica Nistorescu, ambasadoarea Fundației – Andreea Esca, dar și Monica Dascălu, Andreea Raicu, Ramona Bădescu, Violeta Beclea Szekely.

Evenimentul se desfășoară sub Patronajul Ambasadei Italiei la București, cu susținerea oficială a Administrației Prezidențiale. Alți susținători sunt: Ministerul de Externe, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul  Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Asociația Bucharest Running Club.