Parlor Bridal: Clasicul reinterpretat într-o manieră nonconformistă

m78b7095

Parlor, brandul demi-couture românesc, şi-a lansat de curând cea mai recentă colecţie dedicată mireselor, cuprinzând 15 piese vestimentare plus accesorii, disponibile în prezent în showroom-ul din Bucureşti, de pe strada Silvestru nr.6.

Iconic-redefinit”, elementul comun al tuturor creaţiilor Parlor, se regăseşte şi în noua colecţie, însă de această dată, clasicul este reinterpretat într-o manieră nonconformistă.

Noile piese sunt fluide, cu croiuri speciale şi proporţii perfecte, transpuse pe mătăsuri fine, şifon şi dantelă, puse în valoare de broderii manuale și detalii suprinzătoare. Am căutat să redau sentimentul de relaxare dar şi plăcerea de a purta o rochie de mireasă sofisticată care te aduce centrul atenţiei”, explică Veronica Zaharia, designer Parlor. Am observat că în goana după princess look, multe femei caută să poarte piese greoaie cu trene şi volume uriaşe, ornate excesiv. Am simţit nevoia de a elibera mireasa şi de a crea piese care sunt despre naturaleţe şi despre bucuria de a trăi poate cea mai frumoasă zi din viaţa ei.”

În căutarea naturaleţii şi autenticităţii, Veronica a fost atrasă de stilul italian al anilor ’30 şi ’40, dar mai ales de stilul bunicii sale. Despre această surprinzătoare sursă de inspiraţie, povesteşte: Bunica mea era de o eleganţă nonşalantă, având un rafinament pe care îl exprima cu încredere. Am căutat să redau aceste atribute în creaţiile mele şi să le insuflu femeilor care poartă Parlor. Purta piese feminine şi sofisticate, cu croiuri simple, realizate din cele mai fine ţesături, într-o perioadă în care în Europa poliesterul şi plasticul erau noua normă. Îmi amintesc că în fiecare zi se îmbrăca ca şi cum era o ocazie specială şi felul ei de a fi a avut o mare influenţă asupra mea. Ea este cea de la care am învăţat că trebuie să fiu naturală, să am o identitate personală, păstrându-mi în acelaşi timp eleganţa”.

Parlor a fost fondat în 2010, cu convingerea că indiferent de trenduri o femeie trebuie să fie rafinată, feminină şi elegantă.

Pentru toate colecţiile Parlor, nu numai cea bridal, Veronica Zaharia propune linii feminine, relaxate, cu influenţe arhitecturale şi finisaje moderne realizate manual. Piese sunt create din ţesături preţioase precum mătasea naturală şi dantela fină; detaliile sunt realizate manual din cristale, perle şi pietre semipreţioase.

Foto: Andreea Macri