Paris Fashion Week: ULTRAGLAM la Rochas primăvară/vară 2018

În momentul de faţă, în Paris se desfăşoară defilările pentru colecţiile prêt-à-porter primăvară/vară 2018, însă ce am văzut astăzi la show-ul Rochas virează periculos de aproape faţă de zona couture.

Alessandro Dell’Acqua a explorat volume elegante, sub formă de rochii cu siluetă trapez, ori cu volane maxi suprapuse. Materialele au luat de asemenea o turnură către un aer ultraelegant: mătase satinată, brocart, şi multe multe sclipiri metalice.

Rochas primavara vara 2018

Siluetele feminine, sofisticate, preţioase, au fost alternate cu guri de aer proaspăt, sub forma look-urilor cu feeling de vacanţă: topuri, pantaloni şi rochii imprimate cu motive florale vesele, redate în nuanţe dulci şi dublate de accesorii girly, precum ochelari de soare stil cat eye şi pantofi cu fundă.

Către final, motivele florale şi croielile elegante s-au întâlnit, sub forma unui set de rochii boeme, cu volane din mătase, urmate de ţinute din brocart cu croieli vintage, alternate cu o serie de rochii negre – not your average little black dress, ci împodobite cu aplicaţii din mărgele care străluceau şi se unduaiu cu fiecare pas al modelelor.

Rochas primavara vara 2018 paris fashion week pfw

Ca notă de coeziune a colecţiei, care a mixat într-o ordine aparent aleatoare ţinute ultraglam cu look-uri aproape boeme, este elementul de couture despre care vorbeam mai sus. Chiar şi cele mai simple ţinute – rochiile din satin fără imprimeu, dar croite astfel încât să îmbrace la fix forma corpului feminin – au fost realizate cu o minuţiozitate rezervată, de regulă, colecţiilor haute couture. Măiestria celor din atelierele Rochas s-a văzut şi mai bine în cazul ţinutelor îmbrăcate în mărgele sau ţesute cu fir metalizat, realizate astfel încât rezultatul să nu dea senzaţia de supraîncărcare, ci de glamour.

Cele câteva rochii transparente au fost, după mine, highlightul colecţiei. Dacă în mod normal, conceptele de „transparent” şi „sofisticat” nu prea merg mână în mână, Alessandro Dell’Acqua a reuşit să le îmbine la fix, astfel încât rochiile din mătase subţire ca o adiere de vânt au reuşit cu succes să se muleze pe aerul de eleganţă al colecţiei, aducând fix doza necesară de prospeţime prin erotismul 100% asumat.