Paris Fashion Week: Noua colecție Jourden redefinește formalul

„Twisted formality” se numără printre sintagmele ce figurează în descrierea din notele de presă ale noii colecţii Jourden, prezentată în cadrul Paris Fashion Week.

Anais Mak, designerul din spatele brandului, nu se ghidează după tendinţele actuale, ci după un feeling propriu. Un lucru cât se poate de refreshing având în vedere vârsta ei – 28 de ani. Colecţiile sale rămân, totuşi, actuale, şi cât se poate de relevante.

Aşa-numita „formalitate cu twist” la care se face referire în colecţia pentru primăvară/vară 2018 se traduce prin reinterpretări ale conceptului clasic de feminitate.

Jocurile de transparenţe – un element recurent în colecţiile brandului – vin cu un aer fresh, via suprapunerilor peste detalii din plasă sau dantelă. Dantela vine de asemenea alături de piele lăcuită sau metalizată, într-un contrast efervescent, în timp ce croielile urmează linii simple, clasice, pentru a lăsa printurile şi patternurile să stea în prim-plan.

Volumele sunt ancorate de tivuri elastice, care adaugă un vibe sporty, contrastând cu materialele simple, precum poplinul.

Croielile masculine sunt reinterpretate, fiind juxtapuse fie cu patternuri cu aer ludic, fie cu elemente fetiş, precum pielea lăcuită.