Paris Fashion Week: Army chic la Nina Ricci

Astăzi este unul dintre cele mai cunoscute monumente din Paris, insa la origine, Domul Invalizilor a fost creat de catre Ludovic al XIV-lea spre a servi drept infirmerie pe durata războiului.

Probabil de aceea, Guillaume Henry, directorul de creațe Nina Ricci, l-a ales drept fundal pentru cel mai recent show prezentat în cadrul Paris Fashion Week, care a venit sub forma unei colecții inspirate de Legiunea Franceză și uniformele ei.

Epoleți, ori, în lipsa lor, umeri cu dimensiuni voit exagerate, headpieces sau caschete de inspirație militară, acompaniind look-urile pentru seară (dintre care, majoritatea, au fost punctate cu detalii din pene marabu, un laitomotiv care s-a conturat inca de la începutul Săptămânii Modei de la Paris), jachete cu buzunare aplicate și nasturi mari – Guillaume Henry a reușit, într-o manieră dibace, să îmbine eleganța cu aerul sobru al uniformelor militare, ajungând la un consens coerent, foarte cool și surprinzător de ușor de abordat în viața de zi cu zi. De la pantalonii largi, cu pense, până la jachete, și de la capele înnodate de jur împrejurul gâtului, până la rochiile pe un umăr, prinse în talie cu curele subțiri cu monograma brandului, toate ținutele au nu numai un șarm aparte, ci și un aer de rafinament cu totul și cu totul lipsit de efort, extrem de refreshing.

Paleta cromatica a gravitat în jurul nuanțelor pastelate, întrepătrunse de atemporalul negru, iar pantofii care au acompaniat look-urile au fost fie sandale simple, clasice, cu barete subțiri, fie loafers cu toc și cu catarama metalica cu monograma casei.