Trendul în materie de pantofi sport pe care îl poți adopta de pe acum

Vorbeam aici despre cum, la cea mai recentă Săptămână a Modei de la Milano, cuvântul de ordine a fost eleganţă. Mai exact, italienii au pus accent pe acest concept, infuzând chiar şi piesele casual cu o doză de rafinament şi feminitate. Trendul s-a perpetuat şi în colecţiile prezentate la Paris, şi va deveni din ce în ce mai popular, aşa că îţi sugerez să îl încerci încă de pe acum.

O modalitate neaşteptată de a bifa acest trend ce îmbină elemente casual cu elemente elegante? Pantofii sport din satin. I-am remarcat îl colecţiile de primăvară, şi au apărut deja şi la brandurile fast fashion (după cum te-ai putea aştepta, având în vedere viteza cu care se mişcă de regulă cele din urmă).

Un bonus practic al acestui trend este că face pantofii sport să fie şi mai versatili decât sunt deja (nu că nu i-am fi asortat până acum chiar şi cu piese lady-like, precum fuste sau rochii).

După cum spuneam mai sus, chiar dinainte ca produsele din colecţiile de primăvară să ajungă pe rafturile magazinelor marilor braduri, retailerii fast fashion s-au mişcat rapid şi au început deja să introducă cele mai hot trenduri, printre ele fiind şi cel al pantofilor sport din satin.

Pantofi sport Zara – 149,90 lei – aici

Dacă îţi e dor de copilărie, când purtai adidaşi cu arici”, iată varianta adultă şi foarte cool – nişte sneakers cu formă clasică, cu detalii franjurate discrete şi… foarte uşor de încălţat, după cum probabil îţi aminteşti bine de când erai mică.

Pantofi sport Joie 922,78 lei – aici

O variaţie extrem de cool a modelelor de pantofi sport din copilărie care se închideau cu scai sunt aceşti tenişi care ocolesc şireturile şi se închid în schimb cu o bandă elastică.

Pantofi sport Pierre Hardy – 1.055 lei – aici

Tenişii cu platformă sunt în tendinţe de câteva sezoane încoace, iar dacă vrei un update, încearcă varianta din satin. Datorită fundei, îi poţi purta chiar şi în settinguri de petrecere.

Pantofi sport Nº21 – 2.190 lei – aici

Nu ţi se par îndeajuns de feminini tenişii din satin? Atunci adaugă pene marabu şi cristale – sub forma acestor sneakerși Miu Miu care intră mai degrabă la categoria bijuterie” decât la pantofi”.

Pantofi sport Miu Miu – 4,990 lei – aici

Dacă perechea de mai sus este totuşi un pic prea mult, însă îţi surâde ideea de tenişi şi detalii preţioase, încearcă o variantă mai soft, precum cea de mai jos, care imită patternul de cristale de pe pantofii cu toc iconici ai aceluiaşi brand.

Pantofi sport Roger Vivier – 6.740 lei – aici

O variantă fără niciun fel de twist – pur şi simplu nişte tenişi cu formă clasică, care au atât suprafaţa  cât şi şireturile din satin.

Pantofi sport Jil Sander – 2.145 lei – aici

Foto sus: Facebook Miu Miu