4 stiluri de pantaloni casual de purtat în weekend (în afară de jeanși!)

Când te gândeşti la ideea de ţinută casual, primul tip de îmbrăcăminte care îţi vine în minte sunt jeanşii, nu-i aşa? Şansele să am dreptate cu această presupunere sunt enorme. Jeanşii sunt un staple al registrului casual – şi de ce nu ar fi? Sunt comozi, sunt rezistenţi la orice fel de condiţii, sunt uşor de întreţinut, durabili, şi cel mai important, versatili. De la cămăşi sau topuri preţioase şi până la orice fel de jachete din orice tip de material şi cu orice fel de croială, jeanşii se asortează cu orice (da, chiar şi cu rochii purtate pe deasupra).

Cu toate acestea, ce te faci dacă te-ai plictisit de jeanşi? Sau dacă pur şi simplu… nu îţi plac (da, am întâlnit persoane care detestă jeanşii!). Chiar dacă de regulă când ştim că urmează să petrecem timpul într-un setting casual, întindem mâna după perechea preferată de jeanşi, există şi alte alternative, care merită încercate din când în când.

Chinos

Termenul „chino” se referă la pantalonii realizaţi din twill (stofă cu ţesătură pe diagonală). În general ai să îi găseşti în variante straight-leg sau slim fit.

Propunerea mea pentru un outfit perfect pentru weekend e să asortezi o pereche de chinos cu o cămaşă din denim (optează pentru una ieşită din comun, precum cea de mai jos, cu siluetă babydoll şi din denim închis la culoare) şi cu o pereche de saboţi cu toc inedit.

Completează cu ochelari de soare (dacă nu e soare, pot foarte bine servi drept accesoriu capilar, purtaţi în creştetul capului).

Colanţi

Încă mai e disputat subiectul „e OK să porţi colanţi drept pantaloni?”. Designerii (Ian Griffiths [Max Mara], Donatella Versace, Sarah Burton [Alexander McQueen], Demna Gvasalia [Balenciaga], printre alţii) au decis că DA, aşa că cine suntem noi să îi contrazicem?! Singura regulă? Asigură-te că au un aspect preţios, astfel încât să nu poată fi în niciun caz confundaţi cu genul de colanţi pe care i-ai purta la ora de fitness.

Poţi opta pentru un material lucios, dar noua mea obsesie sunt aceşti colanţi cu fustă de mai jos, pe care i-aş asorta cu topul decupat, care îmi aminteşte de îmbrăcămintea balerinelor, graţie panglicilor care se leagă de jur împrejurul taliei.

Şi dacă vrei să fii 100% în tendinţe, asortează şi nişte şosete statement (da, este un concept legitim, despre care poţi afla mai multe aici!). Nu are rost să ascunzi nişte şosete atât de frumoase, aşa că optează pentru nişte pantofi decupaţi. Una sau două bijuterii discrete completează la fix ţinuta.

Sweatpants

Sau, pe şleau, pantaloni de trening. Ca şi în cazul colanţilor, ai mare grijă să alegi totuşi unii care să se diferenţieze clar de perechile de pantaloni în care stai prin casă sau în care mergi la jogging! Ce spui de o pereche cu fir metalizat?

Îi poţi purta alături de un body tricotat, iar pe deasupra, într-un omagiu adus spiritului leneş care descrie (sau ar trebui să descrie) weekendurile, asortează un pardesiu stil halat. Dacă îţi sună ciudat, aruncă o privire peste prezentările colecţiilor primăvară/vară 2017 Lacoste, Jacquemus sau Band Of Outsiders, şi ai să te convingi nu numai că halatele arată ultra cool, ci şi că sunt printre trendurile sezonului! Completează cu o pălărie şi o pereche de tenişi clasici.

Pantaloni largi

Ce poate fi mai comod decât o pereche de pantaloni cu croială largă, relaxată? Eu îţi propun unii cu aspect metalizat, care pot fi purtaţi la fel de bine în timpul zilei, la un bruch de pildă, cât şi seara, la o ieşire cu prietenii. În aceeaşi idee, şi anume outfitul day-to-night, i-aş asorta cu un top asimetric cu croială fluidă, o pereche de saboţi cu toc jos, un turban din lână într-o nuanţă dulce şi nişte cercei statement.

SHOP THIS STORY: