„Ouăle lui Tarzan”, regizat de Alexandru Solomon, în competiția Russian Open Documentary Film Festival 2017

Documentarul Ouăle lui Tarzan, de Alexandru Solomon, a fost selectat în competiția Russian Open Documentary Film Festival Artdocfest 2017, care va avea loc la Moscova, în perioada 6 – 12 decembrie.

Cel mai important festival de film documentar din Rusia selectează în competiția principală și în programul necompetițional Sreda producții care au fost filmate în această țară sau filme vorbite în limbi ale Federației Ruse și filmate în alte părți ale lumii ori pelicule regizate de cineaști ruși, care au fost finalizate cu nu mai mult de 18 luni înainte de începerea festivalului.

Ouăle lui Tarzan a avut premiera mondială la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) şi a fost selectat în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary. Acum, producția va concura cu șase documentare în festivalul din Rusia, care a fost fondat în 2007.

Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, și experimentele făcute acolo, fiind o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet și Cristinel Şirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.

Categorii Lifestyle